Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 10. 2020. 22:46 0

PODVIG Vukovi izbacili Beograd u Kupu Srbije!

Vukovi su napravili malo iznenađenje i eliminisali znatno iskusniju ekipu Beograda u šesnaestini finala Kupa Srbije sa 17:15 (5:5, 6:3, 4:4, 2:3). Bila je ovo još jedna utakmica Vukova sa velikim brojem golova, što je već postalo karakteristično za novobeogradsku ekipu. Iako oslabljena, ekipa Nenada Vasilovskog je igrala hrabro od samog početka i zabeležila zasluženu pobedu.

Utakmica je bila izjednačena tokom većeg dela, sve do dva minuta pre kraja druge četvrtine igralo se gol za gol, a ekipe su se naizmenično smenjivale u vođstvu, a rezultat je glasio 8:8. Ključni period utakmice bio je poslednji minut druge i prvi minut treće četvrtine, kada su Vukovi realizovali pet uzastopnih napada, stvorivši najveću razliku u utakmici od pet golova i vođstvo od 13:8. Uspeli su Vukovi još dva puta da vode sa ovom razlikom pri rezultatu 14:9 i 15:10, da bi Beograd krajem treće četvrtine smanjio na 15:12.

Ali, nije moglo da prođe bez uzbuđenja u poslednjem delu. Beograd je smanjio posle manje od minuta igre na 15:13, a na oko tri minuta pre kraja i na 15:14. Vukovi su u ovom delu bili prilično pasivni u fazi napada. Posle jedne kontre Varkulja ipak postiže toliko bitan gol za Vukove i plus dva, na oko dva minuta pre kraja. Beograd ponovo smanjuje na jedan razlike 1:45 pre kraja. Na 43 sekunde pre kraja Vukovi dobijaju loptu i igrača više, a zatim i dva igrača više, što na kraju realizuje Manojlović za konačnih 17:15.

Kao što je ranije određeno žrebom, Vukovi će u osmini finala igrati protiv novosadske Vojvodine.

Trener Vasilovski je na pitanje, da li se ova pobeda može smatrati iznenađenjem, rekao:

- Da kažemo da jeste, jer smo mi bili oslabljeni, ali igrači koji su igrali borili su se od početka do kraja, verovali su i uspeli da se plasiraju u osminu finala, što mislim da je bilo zasluženo. Bilo je i grešaka, ali na tome ćemo još raditi - rekao je Vasilovski.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Nikola Kojić sa 6 golova, Đorđe Manojlović postigao je 5, a Viktor Varkulja 3, dok su po gol postigli Stefanović, Vuković i Đunić. Kod Beograda najefikasniji bio je kapiten Miloš Šuberić sa 5 golova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati