Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 06. 2020. 12:48 0

"KEEL KUP": Gradac domaćin sledeće godine, turnir u avgustu u Banjaluci

Pandemija koronavirusa definitivno je odložila prvi "Keel Kup" turnir u ovoj godini.

I pored velike želje da Gradac bude domaćin prvog "Keel Kupa" ovog leta, organizatori i domaćini turnira doneli su odluku da se zbog pandemije on ipak odloži za narednu godinu. Međutim, vaterpolo će se igrati i ovog leta, pošto je "Junior Keel Kup" zakazan za završnicu jula u Odžacima, a potom slede turniri u Čačku, Beloj Crkvi, Banjaluci i Herceg Novom, ukoliko to okolnosti dozvole.

"Keel Kup" karavan je dobio novu stanicu, pošto će 22. i 23. avgusta Banjaluka i domaćini iz Vaterpolo kluba Borac ugostiti ekipe.

- Sve je bilo spremno, krivo nam je naravno, ali siguran sam da ćemo sledećeg leta, sa ovako lepom saradnjom sa ljudima iz Keel Kup tima napraviti Gradac kao centar bič vaterpola Hrvatske - rekao je Ivan Peko, domaćin turnira, dok je reprezentativac Hrvatske, Ivan Buljubašić, dodao:

- Bič vaterpolo je pun pogodak. Bio bi to praznik vaterpola za sve. Gradac je divno mesto za takav tip turnira. Siguran sam da ću i sledećeg leta, ukoliko budem u mogućnosti, biti promoter Keel Kupa.

Nenad Tomić, direktor Keel Kupa, objasnio je da uz ovakve okolnosti ipak nije bilo druge varijante.

- Pokušali smo sve, odložili početak turnira za sedam dana, ali situacija se nije promenila na bolje. Uvek gledam najbolje u svemu, pa i sada. Utisak sjajne saradnje sa domaćinom turnira Ivanom Pekom, čast da pričam sa Ivanom Buljubašićem, pa makar i telefonom, kao i mogućnost druženja sa gospodom Martićem i Bujasom, govori mi da ćemo sledećeg leta napraviti spektakl. Keel Kup će stići u Gradac.

Keel Cup karavan, ako okolnosti dozvole, svoj put kreće iz Odžaka 25. jula, turnirom za igrače do 18 godina.

- Tako je, od ove godine promenili smo starosnu granicu tako da će na divnom bazenu u Odžacima na Junior "Keel Kup #3" igrati dečaci do 18 godina, umesto do 17, kao što je bilo do sada. Već se prijavilo nekoliko ekipa, a i promoter će biti lepo iznenađenje za sve učesnike i domaćina turnira Marka Ignjatovića i sportsko udruženje "Plavi Delfin" - dodao je Tomić i otkrio koji igrač će biti promoter u Beloj Crkvi, domu srpskog bič vaterpola.

- U trenutku prekida možda i najjačeg vaterpolo prvenstva u Evropi, šampionata Mađarske, na prvom mestu liste strelaca bio je naš internacionalac Strahinja Rašović, što mislim da govori samo po sebi kakav igrač promoviše "Keel Kup Bela Crkva 2020". Zaista smo zahvalni što jedan takav sjajan momak i igrač svetske klase dolazi na "Keel Kup". Uz njega će, na radost građana Bele Crkve i svih ljubitelja vaterpola, svoje mesto u publici potražiti i Andrija Prlainović - rekao je Tomić i zaključio:

- Upravo će Prlainović biti glavno lice Keel Kupa u Čačku 1. avgusta. Jako lepa vest je da se Keel Kup karavanu priključuju naši prijatelji iz VK Borac, tako da će Banjaluka biti domaćin novog turnira, 22. i 23. avgusta. Što se tiče turnira u Herceg Novom, još uvek je sve neizvesno, ali verujemo i nadamo se da će se pandemija završiti i da ćemo 5. septembra organizovati turnir i u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati