Ostali sportovi

Direktno.rs

22. 02. 2020. 23:04 0

VATERPOLO Novi Beograd potopio i bivšeg prvaka Evrope

Iako desetkovan povredama igrača, Novi Beograd je u 11. kolu Prve A lige, zadržao stopostotni učinak, zabeleživši još jednu ubedljivu pobedu. Ovog puta rival je bio bivši višestruki šampion države i prvak Evrope Bečej, koji je savladan sa 13:6.

Početak utakmice je bio vrlo dinamičan i efikasan. Prvi napad je imao Novi Beograd ali nije iskorišćen, da bi gosti došli do prednosti već u narednom napadu preko Krstonošića šutem sa distance. Domaćin vrlo brzo stiže do preokreta, jer je već u sledećem napadu takođe šutem sa distance izjednačenje doneo Tomić, a vođstvo u napadu posle tog iz polu kontre Filipović. Nije proteklo ni pola prve četvrtine, a Novi Beograd je postigao još dva gola preko Bašice iz peterca i Nikolova. U nastavku četvrtine domaći su propusitli još par prilika, a rezultat je u poslednjem minutu smanjio
Čavić za 4:2.

Početkom drugog dela, Mesaroš smanjuje na 4:3, a posle tri minuta igre Nikolov postiže svoj drugi gol, ovog puta sa dva metra za 5:3, što je bio i konačan rezultat na poluvremenu. Karakteristika ovog dela igre je, vrlo nepovezana igra Novobeograđana, sa puno grešaka i loših dodavanja. Sa
druge strane, već od ove četvrtine pa do kraja, gosti su delovali prilično nemoćno u napadu. Veći broj njihovih napada završavao se bacanjem lopte u stranu pred istek vremena ili šutevima sa velike udaljenosti.

U trećoj četvrtini Novi Beograd je zaigrao nešto bolje, što je bilo dovoljno da se ovaj period dobije sa 4:1 i obezbedi pobeda. Bašica za Novi Beograd i Mesaroš za Bečej bili su strelci iz peteraca, a zatim su do kraja ovog perioda golove za domaćina postigli Bašica dva i Asanović jedan, za 9:4.

I poslednji period igre Novi Beograd je dobio, ovog puta sa 4:2. Strelci za Novi Beograd bili su Žeželj dva puta, a Bašica i Asanović po jednom, dok su golove za goste postigli Mesaroš i Krstonošić.

Sa pet golova istakao se mladi igrač Novog Beograda Andrej Bašica, dok je i pored dvomesečne pauze zbog povrede, odličnu utakmicu odigrao Mateja Asanović. Narednog vikenda ekipa Novog Beograda gostuje ekipi Valjeva.

NOVI BEOGRAD - BEČEJ 13:6 (4:2, 1:1, 4:1, 4:2)

Bazen: SC "11. april". Gledalaca: 100. Delegat: Zvezdan Kapriš. Sudije: Vuk Milović i Rastko Prlić. Igrač više: Novi Beograd 7 (2) Bečej 4 (1). Peterci: Novi Beograd 3 (2), Bečej 2 (2).

NOVI BEOGRAD: D. Rističević, K Đ. Filipović 1, A. Stefanović, V. Vrejić, M. Žeželj 2, P. Tomić 1, N. Nikolov 2, O. Ilić, O. Živković, A. Bašica 5, M. Manojlović, M. Asanović 2, D. Pantelić. Trener: Vladimir Vujasinović,
Mladen Marinković

BEČEJ: A Sašin, M. Vuković, A. Čavić 1, M. Čurčin, Z. Perić, V. Mesaroš 3, A. Pantić, N. Velimirov, U. Kovačev, N. Jović, V. Korovljev, Ž. Bušić, N. Krstonošić 2. Trener: Goran Krstonošić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati