Košarka

Direktno.rs

15. 10. 2024. 22:45 2

Partizan se "upisao": Bajern pao u grotlu Arene!

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u Evroligi, nakon što su u trećem kolu u punoj Beogradskoj areni savladali minhenski Bajern sa 86:78.

Partizan je šuterski izvanredno započeo utakmicu, što je pogotovo obeležilo prvu četvrtinu u kojoj su crno-beli pogodili šest trojki iz sedam pokušaja, a dobro ih je služio i šut za dva. Sterling Braun je prednjačio u tom pogledu, ali su pogađali i drugi, poput Bonge, Nilikine, Lundberga, Karlika Džonsa...

Obradovićev tim je kontrolisao rezultat i prvu četvrtinu je rešio u svoju korist sa 24:15.

Sličan razvoj događaja viđen je i u drugoj četvrtini, u kojoj je Sterling Braun pogodio još dve trojke, ukupno četiri iz isto toliko pokušaja od početka meča, Karlik i Tajrik Džons su ga dobro pratili i odbrana je sve bolje funkcionisala, pa je Partizan u tom delu igre imao i 20 poena prednosti - 45:25.

Na poluvreme su crno-beli odneli 17 poena viška, bilo je 49:32, a prva osetnija kriza u njihovoj igri dogodila se od početka trećeg kvartala, kada su gosti brzo uspeli da prepolove zaostatak, posle dve vezane trojke Edvardsa, a zatim i poena Fojtmana i Bukera za 54:46.

Frenk Nilikina zatim je preuzeo glavnu ulogu na parketu, u drugih pet minuta treće četvrtine je upisao osam poena, od toga dve trojke, a imao je i podršku Bonge i Tajrika Džonsa, pa su se crno-beli do kraja treće deonice vratili na ''bezbednu udaljenost'' - 71:52.

Nije se Bajern predavao, pa je početkom četvrte deonice smanjio na 71:57 posle trojke Nejpira od tablu, a prve poene za Partizan u ovom delu igre postigao je Karlik Džons sa poludistance. Međutim, Nejpir se raspucao na drugoj strani, nova njegova trojka, uz još nekoliko loših napada Partizana, pa na oko pet minuta do kraja Heris je smanjio na 73:62.

Tajrik Džons je nakratko prekinuo seriju gostiju jednim poenom sa linije penala, ali Bajern je uzvratio trojkom Vajler-Beba i prednost crno-belih čini jednocifrenom - 74:65.

Nije pomogao ni tajm-aut Željka Obradovića, Bonga je u narednom napadu promašio za tri poena, a Vajler-Beb sa linije penala smanjuje na 74:67.

Na drugoj strani je Tajrik Džons ponovo iznudio faul, ovoga puta je realizovao oba bacanja, ali Obst lako probija odbranu Partizana. Dugo su se čekali novi poeni Sterlinga Brauna koji je pogodio u narednom napadu, ali je Edvards ekspresno pogodio trojku za Bajern koji je prišao na ''minus šest'' na ulasku u poslednja tri minuta igre.

Utakmica je iz minuta u minut ''klizila'' ka dramatičnoj završnici. Partizan je do poena dolazio uglavnom iz slobodnih bacanja, a nemački tim je sve karte bacio na šuteve za tri poena. Edvards je zatim promašio naredni šut, a kada je Ife Lundberg na minut i po do kraja pogodio uz faul i povisio na 83:74, trijumf Partizana je već bio na vidiku.

Sterling Braun je sa 22 poena (5/7 za dva i 4/6 za tri) i četiri skoka bio najefikasniji u Partizanu, Karlik Džons je upisao 14, a Nilikina, Bonga i Tajrik Džons su završili meč sa po 13 poena.

U Bajernu Obst 15 poena, pratio ga je Edvards sa 13, a Buker se zaustavio na 11.

PARTIZAN - BAJERN 86:78 (24:15, 25:17, 22:20, 15:26)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Karmelo Paterniko, Robert Viklicki, Gvido Đovaneti.

PARTIZAN: Dejvis 2, Lundberg 7, K. Džons 14, Nilikina 13, Koprivica, Nakić, Marinković 2, Pokuševski, Braun 22, Bonga 13, Lakić, T. Džons 13.

BAJERN: Vejler-Beb 12, Da Silva 4, Edvards 13, Fojtman 5, Nejpir 10, Haračenkov 2, Obst 15, Heris 2, Branković 4, Buker 11, Madar, Jebo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati