Košarka

[ Izvor: Meridian sport ]

27. 06. 2024. 14:16 0

Koliko će Zvezda zaraditi od Topićevog odlaska u NBA

Nikola Topić je izabran kao 12. pik na draftu od strane Oklahome, a kako saznaje Meridijan sport, Crvena zvezda će će inkasirati 2.000.000 dolara na ime obeštećenja. To će se desiti ukoliko ugovor bude garantovan, što nema sumnje da će biti slučaj, jer prema NBA pravilima, izborom u prvoj rundi drafta, tim se obavezuje da će igraču ponuditi četvorogodišnji ugovor (2+1+1). Od ugovora može da odustane samo igrač.

Što se tiče zarade, prema ruki skali, Topić bi u prvoj sezoni zaradio 4.950.480, u drugoj 5.198.160, trećoj (opcionoj) 5.445.600 i četvrtoj (opcionoj) 7.504.037, što je ukupno 23.098.277 dolara - s tim da Oklahoma siti ima pravo da mu na ove sume podigne 20 odsto platu (ili spusti, što je manje verovatno).

Takođe, prema kolektivnom ugovoru, ove sezone tim može da plati maksimalno 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, što znači da bi Nikola od svoje zarade doplatio još 1.150.000 dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati