Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2024. 18:03 12

Direktor KLS o vređanju Žoca: To je rizik trenerskog posla

Zvanično, gotov je KLS, gotova je Superliga Srbije i novi-stari šampion je ekipa Crvena zvezda, koja je nakon prekida večitog derbija slavila službenim rezultatom od 20:0 protiv Partizana, te je tako sa 2:0 i dobila pehar, a čini se kao da se strasti nakon tog prekida i dalje ne smiruju, pošto se poovo oglasio Aleksandar Grujin, direktor takmičenja.

U trenucima prekida ovog duela, Partizan je vodio, a čitava druga utakmica je bila poprilično konfuzna. Zvezda je napustila parket sa sudijama, potom je naređeno da se isprazni hala, a potom su i igrači Partizana otišli iz dvorane, kada su se sudije i crveno-beli vratili na parket.

Ipak, Partizan se tada nije pojavio, a samim tim je Zvezda dobila utakmicu službenim rezultatom. Nakon haosa, oglasio se i Aleksandar Grujin, koji je pričao o odlukama sa sinoćnjeg meča.

On je objasnio zbog čega su igrači Zvezde napustili parket.

- Razlog zbog kojeg je Zvezda napustila teren je taj što su sa tribina bili gađani raznim predmetima, među kojima su bili i šrafovi. Nisu se osećali sigurno - objasnio je Grujin.

Potom, obratio se i predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću, koji je rekao da se radi o "privatnoj ligi".

- Imam pitanje za gospodina, ako mogu tako da ga nazovem, da li podržava verbalno nasilje, ako ga već nije osudio? Neka ide kući, pa neka pita suprugu i čerku da li odobravaju onakve pesme sa tribina. Očigledno nije bio u hali, a ja jesam… Koliko je samo sve bilo gnusno što se čulo. I da li je u redu da se vređa predsednik države? I to podržava, da se vređa čovek koji ga hlebom hrani - priča Grujin.

Okrenuo se on i ka vređanju dece sa tribina.

- To što se dogodilo u sredu uveče je sramota za sve nas. Naročito pesma u kojima se pominju deca igrača. Ako to podržava bilo ko, onda smo negde debelo pogrešilo. Ako je potrebno da praznimo halu i ubuduće zbog ovakvih stvari – praznićemo je. Ako je potrebno da se igra bez publike – igraćemo. Sigurno je da ovakve stvari nećemo da dozvoljavamo.

Na kraju, upitan je Grujin i o vređanju Željka Obradovića u prvoj utakmici.

- Tačno, on je trener, to je u nekom smislu i rizik posla kojim se bavi. Nije, međutim, konstantno vređan. Da li treba da upoređujemo to vređanje sa onim koje smo imali prilike da čujemo u sredu uveče, a odnose se na supruge i decu? I još nešto, u sredu su se, posle svakog upozorenja još glasnije čuje uvrede sa tribina. I u njima su učestvovala i deca od desetak godina. To je naš najveći poraz - zaključuje Grujin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati