Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 05. 2024. 20:22 1

Partizan se mučio i jedva pobedio Megu

Košarkaši Partizana savladali su Megu u prvoj utakmici polufinalne serije KLS rezultatom 82:72.

Crno-beli su bolje započeli meč, poveli su u uvodnim minutima meča sa 12:4, a kako je utakmica odmicala Uroš Trifunović je sve bolje igrao u napadu, praktično je bio nepogrešiv u šutu iz igre, pa su crno-beli predvođeni njime stigli i do dvocifrene prednosti - 22:11.

A onda, odjednom je došlo do velikog pada u igri Partizana, što Mega koristi i preko Iljasoglua i Đurišića ekspresno pravi seriju 11:0 i dolazi do izjednačenja na 22:22, što je bio rezultat prve četvrtine.

Druga je donela ravnopravnu borbu i ''rezultatsku klackalicu'', a na poluvreme je Mega odnela dva poena prednosti - 42:40.

Sam početak treće četvrtine obeležili su gosti koji su poveli sa četiri poena razlike, ali onda je Partizan zaigrao bolje, pre svega u odbrani, iz čega je došla serija crno-belih od 12:0 za vođstvo od 54:46. Razigrali su se i Panter i Avramović, a Trifunović je nastavio sa dobrim izdanjem i skoro da ga trener Obradović nije ni izvodio iz igre. To je pomalo i iznenađujuće ako se ima u vidu da u plej-ofu ABA lige gotovo da ga nismo videli na terenu.

Desetak poena prednosti Partizan je održavao do početka četvrte deonice, kada je Mega prišla na 63:59, što je nateralo trenera Obradovića na tajm-aut i oštru reaciju koju je imao tom prilikom.

Uspeo je da trgne svoje igrače, Partizan je uvećao razliku, ali onda novi pad u igri crno-belih na oko dva i po minuta do kraja, kada je Mega smanjila na 74:69.

Onda je usledila još jedna Obradovićeva reakcija na tajm-autu, posle čega crno-beli uvode meč u mirnu završnicu.

Odlični Uroš Trifunović na kraju 23 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri), uz sedam skokova za 38 minuta na terenu, a pratili su ga Panter sa 15 i Avramović sa 16 poena.

Kod gostiju Filip Jović 15, Nikola Đurišić 14 poena i 7 asistencija, Kovačević i Iljasoglu po 12 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati