Košarka

Direktno.rs

21. 04. 2024. 19:48 0

Partizan zgazio Igokeu za polufinale ABA lige

Košarkaši Partizana rutinski su savladali Igokeu u drugoj utakmici četvrtfinala ABA lige rezultatom 77:101. Ovom pobedom Partizan se polasirao u polufinale ABA lige, gde ih čeka Budućnost.

Nakon oscilacija u prvom poluvremenu, Partizan je igrao stabilno u nastavku i zahvaljujući tome, ali i odličnom rolom Mateuša Ponjitke crno-beli su izborili polufinalni okršaj sa Budućnosti. Mora se istaći važnost Mateuša Ponjitke koji je ubacio 16 poena, imao 12 skokova i tri asistencije što mu je najbolja partija u dresu Partizana. Svojevrsna osveta Partizana za poraz od Igokee u regularnom delu sezone ABA lige.

Furiozan start Partizana koji poenima Zeka Ledeja, Balše Koprivice i Mateuša Ponjitke otvara meč sa 0:10 u Laktašima. Vrlo zapaženo je počeo Koprivica i dobro je koristio činjenicu da ga je Željko Obradović uvrstio u startnu petorku. Jeste Igokea uspela da pronađe svoje prve poene preko Karmajkla i Nakića, ali Partizan je igrao odlično u tranziciji i odbrana domaćina je pucala vrlo lako. Posle sedam minuta meča na semaforu je bilo 6:23 u korist crno-belih.

Ipak, kako se na parket vratio Goran Filipović, tako je Igokea zaigrala sigurnije, pa dominacija Partizana kao u uvodnim trenucima meča nije bila toliko vidljiva. Štaviše, spustili su izabranici Vladimira Jovanovića na jednocifrenu razliku, a kada je Filipović poentirao sa poludistance bilo je 22:27. Posle četiri minuta u drugom kvartalu, bilo je 28:33, a zanimljiv je podatak da je u roku od sedam minuta Igokea postigla 22 poena, a Partizan svega 10.

Sjajni hrvatski plejmejker je blistao u dresu Igokee sa čak 18 poena u prvom poluvremenu. Pogađao je i sa distance i sa poludistance, maltene bez promašaja, ali Partizan je u završnici prvog dela igre ponovo uspeo da pronađe fokus i kroz dva poslednja minuta serijom 0:6 dođe do ubedljvih "+11".

Partizan je na krilima pređašnje serije nastavio s početkom drugog dela igre. Mateuš Ponjitka je postigao sedam poena u nizu za crno-bele što je vrlo bitno za njegovo samopouzdanje, kao i za ulazak u završnicu sezone. Sjajno je Poljak radio na oba kraja parketa, a odlično su ga pratili i saigrači i Partizan je išao ka ubedljivoj pobedi u Laktašima.

Podrška takođe nije izostala, što je već normalna pojava kada crno-beli gostuju u Republici Srpskoj. Kada je Kevin Panter pogodio na startu poslednjeg kvartala za „+20“ sve je bilo jasno.

Najbolji akter duela bio je Mateuš Ponjitka, Zek Ledej je ubacio 20, dok je odličan bio i Džejms Naneli sa 14 poena i sedam asistencija. Na drugoj strani, Goran Filipović 26 poena, Kosta Kondić 24.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati