Košarka

Direktno.rs

16. 04. 2024. 22:08 1

Efes "uništio" Zvezdu i izbacio Partizan, pa ispao od Virtusa!

Košarkaši Virtusa u drugom meču plej-ina pobedili su Efes sa 67:64 i za poslednje mesto u plej-ofu igraće protiv Baskonije, koja je ovog utorka ubedljivo poražena od Makabija, dok je za Efes sezona u Evroligi završena.

Efes je u poslednjih 14 utakmica dobio 13, dobili su neke velike mečeve, između ostalog su i deklasirali Crvenu zvezdu sa 45 razlike i tako izbacili Partizan, ali sve to sada pada u vodu, budući da ih je u plej-inu izbacio Virtus, koji je pre ovog meča imao osam vezanih poraza na strani u Evroligi.

Vrlo zanimljiva utakmica viđena je u Istanbulu, gotovo sve vreme igralo se koš za koš. U tom maniru završena je i prva četvrtina, koja je za dva poena pripala domaćoj ekipi - 23:21.

Identična igra viđena je i do kraja poluvremena, smenjivale su se ekipe u vođstvu, u finišu je usledila trojka Klajburna i potom poeni sa poludistance Žižića za 36:35 u korist Efesa.

Nije bilo promena ni u trećem periodu, bez mnogo poena, tvrdo se igralo do samog kraja. U četvrtoj četvrtini Virtus je napravio ključnu razliku. Prvo je usledilo pet vezanih poena Efesa za 55:50, a onda serija od 14:2 za Virtus. Efes nije pronalazio rešenje za svoj napad i tako dozvolio Virtusu sa stekne dovoljnu prednost pri rezultatu 64:57.

Efes je dobio nekoliko poklon poena i uneo novu dramu, ali je potom Larkin promašio jedno bacanje i nije uspeo da realizuje napad posle velikog promašaja Šengelije. To sve je kaznio Lundberg, koji je pogodio trojku za 67:61. Na drugoj strani Brajant je pogodio takođe za tri i vratio meč na jedan posed, ali bilo je kasno.

Najefikasniji kod pobednika bio je Šengelija sa 13 poena, Abas i Lundberg postigli su po 12, a Belineli 11.

Efes je predvodio Klajburn sa 22 poena, dok je Larkin postigao 16.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati