Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 11:04 1

ABA plej-of haos: Slede mečevi odluke

Uprkos porazu od Mege, izvesno je da će Crvena zvezda biti prva pred plej-of ABA lige, ali poslednja dva kola ligaškog dela doneće nam mnogo uzbuđenja u borbi za doigravanje, kao i za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Kada je reč o borbi za drugo mesto, stvar je jasna - utakmica Budućnosti i Partizana u Podgorici najverovatnije će odlučiti o tome ko bi imao prednost domaćeg terena u potencijalnom polufinalu. U poslednjoj rundi, crno-beli dočekuju Zadar, a Budućnost gostuje svojoj filijali Studentskom centru.

Cedevita Olimpija izgledna je za četvrtu poziciju, ali do kraja gostuje Krki i Ciboni. Na ruku Ljubljančanima ne ide ni to što imaju lošiji međusobni skor i sa Megom i sa Zadrom, koji trenutno imaju po pobedu manje.

Mega do kraja igra sa Splitom i Igokeom, a Zadar sa FMP-om kod kuće i Partizanom u gostima. Mega ima bolji međusobni skor od Zadra.

Igokea je na 12-12, ali može da bude prilično komforna kada je reč o plasmanu u doigravanje. Ima bolji međusobni skor i od Splita i od Studentskog centra, koji imaju po trijumf manje. Pri tom Split gostuje Megi i dočekuje Zvezdu, a Studentski centar gostuje Zvezdi i dočekuje Budućnost.

Studentski centar ima bolji međusobni skor od Splita, a ako Budućnost izgubi od Partizana - samim tim izgubi i šanse za drugo mesto - možda i spusti gas u poslednjem kolu. Na isto računa i Split kad je o Zvezdi reč, pod uslovom da crveno-beli u pretposlednjem kolu reše pitanje prvog mesta.

Nije nemoguć ni krug tri ekipe - Igokea, Studentski centar, Split - ali o tome posle narednog kola, ako Igokea izgubi od Cibone u Zagrebu.

U svakom slučaju, čekaju nas dva interesantna kola na Jadranu, pred početak plej-ofa.

Raspored u poslednja dva kola:

Krka – Cedevita Olimpija
Cibona – Cedevita Olimpija

Zadar – FMP
Partizan – Zadar

Mega – Split
Igokea – Mega

Cibona – Igokea
Igokea – Mega

Crvena zvezda – Studentski centar
Studentski centar – Budućnost

Mega – Split
Split – Crvena zvezda

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati