Košarka

[ Izvor: Sportklub ]

25. 03. 2024. 14:19 8

Toni Kukoč gost na utakmici Partizana i Olimpijakosa

Legendarni košarkaš Toni Kukoč narednih nekoliko dana provešće u Beogradu, a slobodno vreme planira da iskoristi kako bi došao na utakmicu Partizana i Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige. Taj duel crno-beli protiv grčkog tima igraju u četvrtak od 20.30 u beogradskoj Areni, a utakmica je veoma važna za oba kluba, pošto se bore za pozicije u plej-ofu ili plej-inu.

Toni Kukoč je tokom svoje karijere osvojio čak tri NBA prstena i tri evroligaške titule, a pored utakmice Partizana i Olimpijakosa, biće poseban gost i na Martovskom festivalu u Domu omladine u Beogradu. Njegovo prisustvo najavljeno je za zatvaranje ovog događaja 30. marta, gde će se pojaviti u vezi sa premijerom filma o njemu pod nazivom "Magična sedmica“, koji je delo autora Sabahudina Topalbećirevića.

Kukoč je u karijeri nastupao za Jugoplastiku, Beneton, Čikago, Filadelfiju, Atlantu i Milvoki. Tokom cele karijere nosio je broj sedam na dresu. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je šest zlatnih medalja, uz po jednu bronzu i srebro. Sa Hrvatskom je osvojio dve bronze i jedno srebro.  U finalu košarkaškog prvenstva Jugoslavije u sezoni 1990/91, snage su odmerili timovi Jugoplastike i Partizana.

Poslednji meč finalne serije značio je i oproštaj od zlatne generacije splitske košarke, među kojima je isticao se Toni Kukoč. Beogradska publika je imala privilegiju da budućeg NBA šampiona isprati aplauzom. Kukoč te trenutke i danas pamti.

- To je bila poslednja utakmica prvenstva Jugoslavije. Bilo je nekih dvadesetak razlike na par minuta do kraja. Trener me je izveo iz igre… To mi je jedna od najdražih uspomena u karijeri. Publika mi je aplaudirala, oprostila se od moje košarke i dala mi do znanja da me ceni kao košarkaša - otkrio je Kukoč svojevremeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati