Košarka

Direktno.rs

17. 03. 2024. 23:09 1

Koš Irvinga preko Jokića uz zvuk sirene za rušenje Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Dalasa i Denvera odigrali su meč za infarkt u NBA ligi! Na kraju su Maveriksi slavili sa 107:105, i to košem Kajrija Irvinga preko Nikole Jokića uz zvuk sirene.

Nikola Jokić je meč završio sa dabl-dabl učinkom, ali gledajući brojke i šut iz igre - nije se proslavio, odnosno navikao nas je na bolja izdanja. Tako je došao do 16 poena šutirajući iz igre tek 6/16, a tom učinku je dodao još 11 skokova i sedam asistencija za 38 i po minuta, koliko je proveo na terenu.

Efikasniji od njega u redovima Denvera bili su Džamal Marej sa 23 i Majkl Porter sa 20 poena. Dalas su do pobede vodili Luka Dončić sa 37 poena i devet skokova, kao i "meč viner" Kajri Irving sa 24 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku Luke Dončića koji je za to vreme stigao već do 23 poena i bio je ubedljivo najefikasniji akter meča, ali njegova efikasna igra nije donela rezultatsku prednost Maveriksima.

Na drugoj strani, Nikola Jokić je teško dolazio do poena, Lajvli je igrao dobru odbranu na najboljem igraču lige, pa je srpski centar u prve dve četvrtine imao za njega skromnih osam poena (2/10 šut iz igre), uz 5 skokova i 4 asistencije.

Ali, zato je Porter bio šuterski raspoložen, imao je za to vreme 15 poena i bio je najzaslužniji što je Denver održao rezutatski egal do poluvremena.

Treća četvrtina je već donela bolju igru Dalasa, a to je najuočljivije bilo kada su u pitanju skokovi, gde je domaći tim imao neverovatnu dominaciju, pa smo u jednom trenutku videli veoma ljutog trenera Nagetsa Majka Melouna koji je imao šta da kaže svojim igračima u tim trenucima.

Prednost Dalasa je početkom četvrte deonice bila i dvocifrena i delovalo je da Dončić i drugovi grabe ka trijumfu, s obzirom da su odlično igrali u odbrani, ali se šampion nije predavao.

Kako se meč bližio kraju, prednost Dalasa se sve više topila, gosti su igrali sve bolje i konačno uspostavili kontrolu skoka, a na oko 20 sekundi do kraja trojkom Džamala Mareja Denver je poveo sa 105:102.

Posle tajm-auta domaćih Luka Dončić vraća trojku za izjednačenje na 105:105 i drama je kulminirala!

Denver nije iskoristio naredni napad, Marej nije bio precizan, pa su Dalasu ostale nepune tri sekunde da dođe do pobede u četvrtoj četvrti i tako izbegne produžetak.

Usledio je novi tajm-aut, a odgovornost u poslednjem napadu Dalasa je preuzeo Kajri Irving koji levom rukom pogađa preko Jokića iz teške pozicije za veliko slavlje Dalasa!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati