Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

03. 03. 2024. 06:16 0

Jokić pokvario slavlje Lebronu i pokazao ko je gazda NBA

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su novu pobedu pošto su na gostovanju u "derbiju" NBA lige ove večeri savladali Los Anđeles Lejkerse 124:114 uz novu blistavu partiju Nikole Jokića.

Srpski as upisao je novi dabl-dabl, kao i vrlo važne poene na samom kraju meča kada se duel lomio i tako omogućio svom timu novi trijumf. Jokić je meč završio sa 35 postignutih poena, 10 skokova i 7 asistencija.

S druge strane, i pored poraza meč je obeležio i Lebron Džejms. Njemu je pre ovog susreta bilo potrebno devet poena za istoriju lige. Naime, kako je popularni Kralj Džejms odigrao dobar meč i ubacio 26 poena, probio je granicu i ušao u istoriju NBA lige kao prvi košarkaš koji je prešao 40.000 datih poena! Ipak, porazom od Nagetsa, njegovo slavlje je delimično pokvareno.

Kada je o samom susretu reč, tokom većeg dela viđen je rezultatski egal, kao i odlična košarka na obe strane. Domaći su nešto bolje ušli u meč i na startu nametnuli svoj ritam pa je prednost Lejkersa posle prve deonice iznosila +6, 33:27.

Do poluvremena domaći tim je imao prednost, ali je njihov nalet zaustavio tim iz Kolorada koji je najavio da neće lako da se preda. I zaista, posle 66:58 na poluvremenu usledio je preokret.

Nikola Jokić, koji je posle Ol stara nanizao četiri uzastopna tripl-dabla, počeo je u poslenjim mečevima da igra sa vidnim znacima umora. Ipak, uspeo je da povede svoj tim do pobede i protiv Lejkersa. Izabranici Majka Melouna su treći period dobili sa 31:23 i uveli meč u potpunu dramu koja je trajala do poslednjih par minuta.

Naime, Lejkersi su imali prednost 110:108 na 3 minuta do kraja, a onda Eron Gordon pogađa važnu trojku. Potom su Jokić i Marej poenima doneli Denveru novu prednost.

Sa druge strane domaći tim nanizao je nekoliko loših napada pa su gosti došli do +10 i slavili u derbiju večeri NBA lige.

Pored Nikole Jokića koji je bio najefikasniji sa 35 poena, u pobedničkom timu su se istakli Majkl Porter Džunior sa 25 poena, kao i Džamal Marej sa 24 i Eron Gordon sa 18. Sa druge strane, Lebron Džejms je upisao 26, Hačimura 23, Rivs je dodao 19, a Dejvis I Rasel po 17 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati