Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

23. 02. 2024. 05:40 2

Istorijska noć: Jokić 137. tripl-dablom prešao igricu

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobedu nakon Ol-star pauze i to bez imalo muke u okršaju sa davljenikom iz glavnog grada Amerike. Vašington Vizardsi nisu bili ozbiljan rival ni pola četvrtine, pa su rezultatom 130:110 pretrpeli deveti poraz zaredom u NBA ligi.

Utakmicu je obeležio ko drugi do Nikola Jokić upisavši 137. tripl-dabl u karijeri sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija, pa je na taj način ostvario dvocifren učinak u tri kategorije protiv svih ekipa u NBA ligi, osim, logično, kluba za koji nastupa od dolaska u SAD!

Na sve to Srbin je gađao bez promašaja iz igre 10 od 10 uz 1 od 2 sa penala uz jednu ukradenu loptu i tri izgubljene, a imao je i +/- učinak od +23!

Sam tok meča i nije bio naročito zanimljiv, već u prvoj deonici prvi put je bilo 10 poena viška, pa čak i 16 u jednom momentu, dok je do poluvremena domaćin dodatno uvećao razliku i imao velikih 72:49. Nikola je već tada bio nadomak tripl-dabl učinka sa 10 poena, 14 skokova i 9 asistencija.

Majkl Porter Džunior je bio poenterski najbolji igrač sa 22 poena i 11 skokova, Džamal Marej je dodao 18 i 8 asistencija, dok je 17 ubacio Aron Gordon. U poraženoj ekipi Kajl Kuzma je bio strelac 31 poena uz 13 uhvaćenih lopti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati