Košarka

[ Izvor: Eurohoops ]

01. 01. 2024. 16:25 0

Bogdanović: Srbija ide na zlato u Parizu!

Košarkaška reprezentacija Srbije je u Manili napravila senzacionalan uspeh i u oslabljenom sastavu došla nadomak osvajanja titule svetskog prvaka. Ipak, izabranici Svetislava Pešića završili su Mundobasket sa srebrnim medaljama oko vrata i ostali "gladni" za najveći uspeh. Kapiten Srbije, Bogdan Bogdanović, navodi da će naša reprezentacija na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu pokušati da osvoji zlatnu medalju.

Prilika za to će se ukazati već u julu, kada se u Parizu održava najveća svetska sportska manifestacija.

- Bio je teško izgubiti od Nemačke u finalu. Međutim, život ide dalje, već sledećeg leta imamo novu priliku za zlato. Biće. Mora da bude - rekao je kroz osmeh kapiten Srbije, Bogdan Bogdanović.

Reprezentacija SAD najavljuje dolazak u izuzetno snažnom sastavu.

- To je još daleko. Voleo bih da se takmičim sa njima, pre svega. Bilo bi jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu, ni u jednoj ligi. To su igrači koji već imaju mnoge titule u NBA, olimpijska, svetska zlata - kaže bek Atlanta Houksa.

- Tekuća sezona je dobra za mene, individualno. Fokusiran sam na svakom meču. Pokušavam da igram što bolje mogu. Ne znam da li je ovo najbolja igra u mojoj karijeri, ali trudim se da bude. Mislim da imam još mesta za napredak. Cilj je da Atlanta igra sve bolje i da budemo spremni da se takmičimo sa najboljim kada počne plej-of - rekao je Bogdanović za Jurohups.

Budućnost u Atlanti? Da li bi želeo da ostane još četiri-pet godina u timu iz Džordžije?

- To se nikada ne zna u NBA. Znate kako je. To kraju krajeva, to je posao. Otkad sam u ligi, to sam naučio - rekao je kapiten Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati