Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

23. 12. 2023. 07:32 0

Jokić preokrenuo, Mari dotukao Bruklin (VIDEO)

Pružili su Bruklin Netsi dobar otpor aktuelnim šampionima, ali kada je bilo najbitnije, nisu imali rešenja za Nikolu Jokića i Džamala Marija. Srbin je preokrenuo rezultat u poslednjoj četvrtini, a onda je Kanađanin omogućio Denver Nagetsima da prodišu. Sjajni Kem Tomas je dao sve od sebe u poslednjim trenucima da spreči poraz domaće ekipe, ali je Mari sa tri penala otvorio vrata trijumfa gostima, dok su Jokić i Eron Gordon sa crte stavili tačku - 117:122.

Bio je to 20. trijumf branioca trona u tekućoj sezoni (20-10), a ukupno deveti na gostovanjima (9-8). Više pobeda na Zapadu ima samo jedno od najprijatnijih iznenađenje ove sezone, Minesota (21-6). Što se tiče Bruklina, deveti je na Istoku sa bilansom 13-15.

Jokić je odigrao još jedan odličan meč i zabeležio novi dabl-dabl sa 31 poenom i 11 skokova, uz šut iz igre 12/17 (2/2 za tri), a samo tri asistencije nedostajale su mu za 129. tripl-dabl u karijeri. Uz sve to imao je i tri ukradene lopte (jednu veoma bitnu u poslednjim minutima), kao i dve blokade, a meč je završio bez ijedne izgubljene lopte!

Kako je rival igrao odbranu na njemu najbolje pokazuje detalj koji su uhvatile kamere po završetku susreta. Nikola je krvavog dresa stao da da intervju, jer su mu ruke bile u ranama od "korektne" odbrane protivničkog tima.

Mari je ipak bio najbolji strelac sa 32 poena, a jednu asistenciju je bio udaljen od dabl-dabla, dok je Gordon meč okončao sa 18, a Majkl Porter sa 15 poena.

U redovima Netsa najefikasniji Tomas sa 23 poena, Kem Džonson je dodao 17, a Mikal Bridžis i Dorijan Fini Smit po 14. Rojs O'Nil je brojao do 13, kao i Dejron Šarp, koji je uhvatio i 10 skokova. Do dabl-dabla je došao i Nik Klekston sa 10 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Zapalila se ruka Bogdana Bogdanovića u prvom poluvremenu susreta na Floridi. Koš mu je bio kao bazen. Zatrpavao je Majami iz svih pozicija, ali se u drugom poluvremenu ohladio. Posle 6/8 van linije za tri poena tokom prve dve deonice, u nastavku nije pogodio nijedan šut sa distance.

Na kraju još jedna efikasna partija - 23 poena i pet asistencija, dok je za tri gađao 6/19, ali ostaje žal, jer je tim Erika Spolstre predvođen Tajlerom Hirom i Dankanom Robinsonom odneo trijumf - 122:113.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati