Košarka

[ Izvor: Eurohups ]

06. 12. 2023. 19:01 0

Đorđević: Partizan mora da cilja Fajnal-for Evrolige

Proslavljeni srpski košarkaški trener Aleksandar Đorđević kaže da njegov nekadašnji klub može da se bori za Fajnal-for Evrolige.

Partizan je i prošle sezone bio na pobedu od F4 jer je vodio sa 2:0 u Top 8 protiv Real Madrida i na kraju je izgubio sa 3:2. Tu seriju sa Realom obeležila je tuča na kraju druge utakmice kada je meč već bio rešen u korist srpskog kluba.

Kevin Panter i Matijas Lesor su tada bili suspendovani, Dante Egzum je bio povređen i Real je znao to da iskoristi.

- Partizan je ogroman evropski klub sa najboljim, legendarnim trenerom i Fajnal-for i treba da im bude cilj. Ja ću navijati da ga ostvare. Bio sam veoma tužan jer prošle sezone nisu uspeli, ali napravili su grešku. Svako ima individualnu odgovornost - igrači, treneri i navijači. Morate da igrate. Nema mesta tuči - rekao je Đorđević za Eurohups.

Panter je tada reagovao burno na grub faul Serhija Ljulja i to je bilo sve što je bilo potrebno Špancima. Geršon Jabusele je bacio Egzuma o pod i povredio ga, a Real je kasnije postao prvak Evrope pobedivši usput Barselonu i Olimpijakos na F4.

- Ne smete da izgubite glavu u trenutku moguće slave. Ni zbog sebe, ni zbog kluba koji vas mnogo plaća. Šta mislite, da inače u utakmicama nema provokacija, laktova, grubih faulova? Galis je trebalo stalno da reaguje kada smo ga udarali? O čemu pričamo? Tuča u takvom trenutku? To je odgovornost igrača koji je na terenu - dodao je nekadašnji selektor "orlova".

Podsetio je i na situaciju kada se u OŠ "Vladislav Ribnikar" desio masakr u kom je maloletni trinaestogodišnjak Kosta K. ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. Četvrti meč Partizana sa Realom došao je baš u danima kada je cela zemlja tugovala tog masakra.

- Osim toga, tu je i situacija pred četvrtu utakmicu u Beogradu. Ja sam rekao da taj meč nije trebalo da se odigra iz poštovanja. Cela zemlja je patila. Niko nije bio svoj. Svi su plakali. Utakmica se nije igrala u pravim uslovima. A morate da igrate hladne glave. To igrači nisu imali. Ja tu utakmicu nisam ni gledao, nisam mogao. Iskustvo Reala je odlučilo i oni su na kraju pobedili i zaslužili da odu na F4. To je košarka - rekao je Đorđević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati