Košarka

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2023. 15:50 0

Poznati rivali Orlova u novoj grupi u drugoj fazi SP

Košarkaši Italije pobedili su Filipine u poslednjoj utakmici grupe A na Mundobasketu i obezbedili su drugi krug, u kojem će biti rivali reprezentaciji Srbije.

Sada je i zvanično poznato da će u drugom krugu u novoformiranoj grupi igrati Dominikanska republika, koja prenosi dve pobede i Italija, koja prenosi pobedu i poraz iz prve faze.

Već u sredu znaćemo ko će biti preostali članovi nove grupe, a to će 99 odsto biti Srbija, a za to mesto se bore i Južni Sudan i Portoriko.

Filipini su dobili prvu četvrtinu sa 23:20, a onda su u drugoj deonici Italijani uspeli da dođu do dvocifrene razlike koju su održavali i čuvali tokom ostatka gotovo čitavog meča.

Italija je u poslednjoj deonici došla i do +18 i delovalo je da je meč faktički već tada prelomljen, ali se Filipini nisu predavali, uspeli su da spuste razliku na -7, ali nije bilo vremena za nešto više.

Italijane je do pobede vodio Fontekio sa 18 poena, dok je kod Filipina najbolji bio Klarkson sa 23 poena.

Iz noformirane grupe u četvrtfinale Mundobasketa idu dve prvoplasirane selekcije. Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, pobednik ove novoformirane grupe bi izbegao SAD u četvrfinalu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati