Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2023. 07:48 0

Počinje Mundobasket: Sve staje u Manili

Svetsko prvenstvo u košarci konačno počinje! Indonezija, Japan i Filipini domaćini su ovogodišnjeg Mundobasketa, a dueli Italije i Angole, kao i Finske i Australije, koji se igraju od 10 sati po srednjeevropskom vremenu, otvaraju ovogodišnje takmičenje.

Kada je reč o dešavanjima u Manili, ceremonija otvaranja biće upriličena pred start turnira. Ipak, "ono pravo" se očekuje u 14 sati kada domaći tim Filipina igra protiv Dominikanske Republike.

Ovaj meč igra se u jednoj od najvećih dvorana na svetu. U "Filipin Areni", poprilično udaljenoj od centra, kao i "Araneta Kolosuma" u kojoj se igra veći deo takmičenja, očekuje se oko 55.000 navijača, a ovaj spektakl će, po svemu sudeći, biti istorijski. Naime, domaćin želi da obori rekord na FIBA takmičenjima kada je reč o poseti.

Pre skoro 30 godina, 1994. u Torontu, duel selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Rusije pratilo je 32.616 ljudi, a Amerikanci su slavili sa 137:91. Upravo je ovo i "magična brojka" koju će Filipinci, čini se, lako prevazići.

Kada je reč o prvom danu takmičenja, u glavnom gradu Filipina očekuje se totalno ludilo. Telegraf.rs piše da su mnogi uzeli slobodan dan, škole neće raditi baš zbog Svetskog prvenstva, pa će tako svi putevi voditi u Arenu u kojoj se piše istorija.

Ovo praktično znači da će i ulica u Manili biti dodatno zakrčene i jedva prohodne za saobraćaj i normalno kretanje. Organizator je medijima objasnio da se očekuje put od barem 80 minuta do hale.

Ipak, imajući u vidu spektakl koji najavljuju, svaki trud neće biti uzaludan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati