Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

17. 07. 2023. 15:16 2

Tetovaže, vernik: Ko je Jago Dos Santos, novi plej Zvezde

Crvena zvezda je u ponedeljak ozvaničila i deveto pojačanje pred novu sezonu. Brazilski plejmejker Jago Mateuš Dos Santos stavio je paraf na trogodišnju saradnju sa crveno-belima i tako pojačao već jaku konkurenciju na poziciji "keca" uz Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića.

Domaćoj javnosti ovaj 24-godišnjak nije naročito poznat, posebno onima koji u prethdonoj sezoni nisu pratili Evrokup ili Bundesligu. Brojke ipak govore za sebe - Brazilac je definitivno bio ključan čovek u osvajanju prve titule u istoriji njegovog doskorašnjeg tima Ulma.

Jago je visok svega 175 centimetara, međutim krasi ga jako agresivna igra na lopti u defanzivi, iako fizički ne može da isparira nekim rivalima. Sa druge strane odličan pregled igre i pravi pas, kao i dobar šut za tri poena su ključne tačke u njegovom napadačkom arsenalu. To je uostalom posebno prikazao u Nemačkoj u prethodnoj sezoni.

Pre nego što je pojačao Ulm u rodnom Brazilu nastupao je za Atletiko Paulistano i Flamengo, sa kojima je osvajao po jednu titulu nacionalnog prvaka, uz titulu MVP-a finala 2021. godine. Sa "Big Mengom" okitio se i peharima najbolje ekipe Južne Amerike i FIBA Interkontinentalnog kupa.

Odlične partije preporučile su ga nemačkoj ekipi pred start prethodne sezone pa je u vrlo dobrom timu zajedno sa Brendonom Polom, zemljakom Brunom Kaboklom i Tomasom Klepajzom bio udarna igra u istorijskom pohodu. I pored toga što se njihovo učešće u Evrokupu završilo u četvrtfinalu, tek sedmo mesto u Bundesligi ih nije obeshrabrilo.

Redom je Ulm rušio Albu, zatim Bajern, potom i osvajača FIBA Lige šampiona Telekom Bon. Svaki put je udarni brazilski dvojac Jago - Bruno bio ključan, a posebno se Dos Santos istakao partijama u finalu, što mu je i donelo MVP priznanje.

Generalno je tokom bundesligaške sezone ubacivao 14,4 poena uz 5,4 asistencije i 3,6 skoka, dok je i u Evrokupu imao sličan učinak sa 13 poena 6,1 asistencijom i 3 skoka po meču.

Prethodnih dana nosio je opremu Čikago Bulsa u NBA Letnjoj ligi i na četiti meča podelio 4 ili više asistencija uz prosek pod 8 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati