Košarka

[ Izvor: Mediji ]

31. 05. 2023. 07:51 0

NBA: Zašto je Jokić superstar kakvog nema u ligi?

Mnoge priče su već ispričane o Nikoli Jokiću, a on svakog dana nastavlja da nas iznova fascinira. Da li potezima, da li jednostavnošću na terenu ili van njega ili na kraju krajeva nečim drugim? Bilo kako bilo, sada je vreme da napadne ono što je oduvek želeo, a to je šampionski prsten u NBA finalu protiv Majami Hita.

U velikoj najavi finalne serije, NBA liga je na svom zvaničnom sajtu objavila ogroman i sjajan članak o Nikoli Jokiću u kojem se pita "zašto je Srbin zvezda kakvu ovo takmičenje nije videlo", a koji je potpisao Met Bruks, koji je specijalizovan isključivo za najbolju ligu na svetu.
- Nema superstara u NBA ligi kao što je Nikola Jokić - počinje ovaj tekst, a onda objašnjava i zašto:

- Ne skače gore-dole po parketu i ne divlja kroz odbranu kao što to čini Lebron Džejms. Kao centar, on ne uzima napregnute šuteve i ne zakucava preko svojih protivnika kao što su to radili Dvajt Hauard ili Entoni Dejvis. Ne ruši protivnike rafalom trojki kao Stef Kari ili Dejm Lilard - uporedili su Nikolu na zvaničnom sajtu NBA lige.

A onda shvatili...

- Jednostavno nema nikoga i ničega sa kim se Nikola može porediti. Sa istorijske tačke gledišta, on je neka mešavina Hakima Olajdžuvona, Lerija Birda i Stiva Neša. Njegov stil igre nije jedina stvar koja ga čini jedinstvenim. Njegova ličnost ga takođe odvaja od ostalih igrača danas u ligi.Jer, Nikola je zaista poseban.

- On je tih. Povučen. Porodično orijentisan. Ima taj čudan, ali presmešan smisao za humor. Sve oko sebe daruje dobrotom. Ima to što ga vodi napred, ali čini sve da to se ne hvali previše i to preuveličava. Ima mnogo više mudrosti od bilo kojeg čoveka starog 28 godina.

Podsetili su se i njegove izjave koju je dao posle plasmana u veliko NBA finale i odmah shvatili da niko nikada nije reagovao na sličan način.

- Zaista je retko da dobijete takvu iskrenost od profesionalnog sportiste, posebno nakon što franšiza prvi put ikada uđe u NBA finale. Ali to je Nikola. Nije nikada uplašen da kaže ono što misli, čak iako to možda nije po kalupu NBA lige. Jednostavno, uvek je iskren. Nije želeo da se dodvorava televizijskoj publici. Samo je rekao to što misli.
Oni smatraju da je sve to zbog činjenice da je Nikola porodično orijentisan.

- Stvar je u tome što je Nikola fokusiran na stvari van samog terena. Njegova porodica, kao što je to već rečeno, veoma mu je važna. Njegova supruga i ćerkica, kao i rođaci i čitava familija su mu najveći prioritet u životu. Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, bili su tu sa njim tokom celog puta. A to je velika pomoć, posebno za igrača koji se tek preselio u SAD iz Sombora u Srbiji, kako bi igrao u NBA ligi.

Pominju i kako se Jokić zaista nije promenio nimalo od kako je napustio Balkan i došao u NBA ligu.
- To je zaista retkost u ovom poslu. Za poznatu ličnost uopšte. Činjenica da je Nikola tako jednostavan, da brine o svima kući, porodici, konjima. On je jednostavno takav kakav jeste.

Na kraju su i poentirali činjenicom kako će se Nikola pripremiti za veliko NBA finale. Istakli su i onu njegovu izjavu o tome da li će uopšte pratiti ko će biti protivnik Denvera u velikom finalu.

- Možda ću gledati taj me sa porodicom... A možda i neću - piše na sajtu NBA lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati