Košarka

[ Izvor: RTS ]

25. 05. 2023. 20:52 1

Nikad viđena slika: Kako je Jokić izgledao sa tri godine

Srpski košarkaš Nikola Jokić, posle mečeva sa Minesotom, Finiksom i Los Anđeles Lejkersima, na samo četiri koraka je od osvajanja titule NBA lige.

Dok Majami i Boston igraju polufinalnu seriju, popularni Džoker može da se odmori i sakupi energiju za napore koji ga očekuju. Za to vreme, navijači brojnim analizama, anegdotama, ali i fotografijama, dodatno daju na značaju velikom NBA finalu koje predstoji. Tako je bivši košarkaš Crvene zvezde, Tamiša, Smedereva i inostranih klubova, Marko Popadić, postavio ofotografiju na kojoj deli loptu sa trogodišnjim Nikolom Jokićem.

Popadić je za RTS objasnio kada je fotografija nastala i odakle poznanstvo sa jednim od najboljih košarkaša današnjice.

- Slika je nastala 1998. godine u maloj sali hale "Mostonga" u Somboru. Sa porodicom sam živeo u Somboru u periodu od 1995. do 1999, jer je majka Vesna igrala rukomet za Sombor Dunav, a otac Miša bio Strahinjin trener u kadetskoj selekciji KK Sombor. Stalno smo gledali njihove utakmice i čekali poluvreme da istrčimo na teren - istakao je Popadić za RTS.

Nikolin prijatelj objasnio je i kako je pronašao fotografiju.

- Fotku sam slučajno pronasao u porodičnom sportskom albumu koji majka čuva. Za Nikolu se odavno znalo, još iz juniorskih dana da je čudo. Nisam iznenađen njegovim partijama, jer prateći ga sve ove godine za njega ne postoje granice.

Veliku podršku Nikola Jokić ima od svoje porodice. Rođeni Kovinac, istakao je i Nikolinu braću, Strahinju i Nemanju, koji puno znače srpskom centru.

- Nemanju pamtim kao uvek nasmejanog, a Strahinja je oduvek bio krupan i snažan. Kad sam bio mali, na prvi pogled mi je Strahinja postao omiljeni košarkaš iz očevog tima. Kasnije, po preseljenju u Kovin, Strahinja je nakon Spartaka došao da igra seniorsku ligu kod mog oca u sezoni 2000/01. Sećam se da sam bio presrećan njegovim dolaskom - ističe Popadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati