Košarka

[ Izvor: Telegraf ]

28. 03. 2023. 14:18 1

Preminuo Milovan Simendić, legenda OKK Beograda

OKK Beograd saopštio je da je juče u 72. godini preminuo Milovan Simendić, nekadašnji igrač i član skupštine ovog kluba.

Rođen je 7. oktobra 1951. godine u Beogradu, a čitavu svoju karijeru u Jugoslaviji proveo je u OKK Beogradu, počevši od mlađih kategorija do seniora. Nakon toga je sedam sezona igrao u Austriji, nastupajući za različite klubove.

U OKK Beogradu je proveo tačno 16 sezona igrajući za seniore uz dve juniorske sezone. Postigao je 3.318 koševa na 316 ligaških utakmica što je u proseku od 10,5 po meču.

Peti je strelac OKK Beograda svih vremena i igrač sa najviše odigranih seniorskih sezona u ovom klubu. Bio je četiri sezone drugi strelac ekipe i tri puta treći.Odigrao je i osam zvaničnih utakmica za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, nastupio je na Balkanijadi 1969. godine u Grčkoj gde je tim osvojio četvrto mesto. Nastupao je i u kvalifikacijama za Evropski šampionat u švajcarskom Nojšatelu 1970. godine.

Datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati