Košarka

Direktno.rs

24. 03. 2023. 22:07 2

Sve je jasno: Ovo je računica Partizana za Top 8!

To je to, sada je samo jedan korak ostao za crno-bele do ispunjenja sna zvanog plej-of Evrolige u prvoj sezoni u eliti posle devet godina pauze.

Košarkaši Željka Obradovića ovog petka su napravili još jedan džinovski korak ka tom cilju, pobedili lidera evroligaškog karavana Olimpijakos i sada ih samo pobeda deli da i matematički osiguraju mesto među osam najboljih evropskih ekipa.

Kakva noć za sve "grobare", kakva radost, koliko su samo čekali na ovo - skoro čitavu deceniju!

Partizan se održao na sedmoj poziciji sa skorom 17-13, na ruku su mu išli i porazi Valensije i Žalgirisa, sve se otvorilo za crno-bele, koji su sada vše nego ikada blizu velikog uspeha.

U preostala četiri kola Partizan će tri puta igrati kod kuće, naredni rival je Barselona, pa Real u još jednom spektaklu, potom sledi gostovanje u Monte Karlu direktnom rivalu za viši plasman Monaku, te na kraju duel sa Panatinaikosem, koji će, kako stvari stoje, biti savršena prilika da se popravi plasman i eventualno izbegne teži rival u plej-ofu.

Ne treba zaboraviti da Partizan ima i bolji međusobni skor od gotovo svih ekipa koje mu mogu ugroziti plasman, i od Žalgirisa, i od Baskonije, od prežaljenog Efesa, doduše ne i od Valensije, ali međusobni odnos sa Špancima i nije toliko bitan jer ima tri pobede više od sastava Aleksa Mumbrua.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati