Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 03. 2023. 20:49 1

Pala Baskonija: Zvezda se kasno probudila

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su 74:63 (21:26,18:12,18:11,17:14) Baskoniju u 30. kolu Evrolige.

Igrač utakimice bio je Fakundo Kampaco iako je ubacio samo tri poena. Argentinac je sjajnom igrom u odbrani doneo ogromnu energiju Zvezdi, a sa sedam asistencija razigrao saigrače. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, Ben Bentil je ubacio 12, a Ognjen Dobrić poen manje. U redovima Baskonije najbolji je bio američki bek Darijus Tompson sa 15 poena.

Jedina loša vest za crveno-bele je povreda zadnje lože Luke Vildoze. Kao po običaju crveno-beli nisu dobro započeli utakmicu. Baskonija je brzo povela sa 7:0, ali su Martin i Vildoza uzvratili na drugoj strani i smanjili razliku. Nije dobro funkcionisala odbrana ekipe Duška Ivanovića u prvoj četvrtini. Gosti su lako pronalazili put do koša preko centara Kocara i Gedraitisa. U finišu prve četvrtine na parket se posle odsustva zbog povrede vratio Nedović. On i Marković bili su najzaslužniji što su domaći na kraju prve deonice malo smanjili prednost Baskonije i na odmor otišli sa pet poena minusa (26:21).Ponovo je Zvezda imala problema na startu druge četvrtine. Domaći nisu imali potrebnu agresivnost, te je Baskonija za dva i po minuta postigla devet poena, a nakon polaganja Marinkovića gosti su poveli sa maksimlanih +12 (35:23). Tada se sve promenilo u hali "Aleksandar Nikolić". Kampaco koji nije poentirao u prvom poluvremenu svojom "zaraznom" energijom u odbrani uspeo je da pokrene ekipu, a za poene su u velikoj seriji 13:0 bili uglavnom zaduženi raspoloženi Bentil i Dobrić.

Baskonija nije postigla ni poen sedam minuta, a Zvezda u poslednjem minutu druge deonice prvi put povela (37:36). Ipak, nije sve bilo idealno za crveno-bele u tim trenucima, jer je zbog povrede zadnje lože Luka Vildoza morao u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Počelo je drugo poluvreme poenima Nedovića sa „penala“, a onda Bentil nastavio da dominira u reketu i postiže poene za crveno-bele. Nastavila je Zvezda sa sjajnom odbranom, Baskonija nije mogla do koša u uvodna tri minuta drugog dela, ali je Dobrić propustio dva zicera da dodatno uveća prednost domaćih.Nastavio je da blista Kampaco u odbrani, „izludeo“ Haurda“, a Dobrić položio za Zvezdinih +7 (45:38). Seriju domaćih na startu treće deonice prekinuo je Tompson. Majstorskom asistencijom Kampaco je na liniji za tri poena pronašao Bentila, a košarkaš iz Gane pogodio trojku za dvocifrenu prednost Zvezde (50:40) nakon pet minuta igre u drugom delu. Nakon Bentila, trojku je za Zvezdu pogodio i Nedovič, ali su istom merom uzvratili Homs i Marinković i smanjili na -6 (55:49), a Martin poenima okončao još jedan dobar period za ekipu Duška Ivanovića.

Na startu poslednje četvrtine poentirao je Petrušev iz ofanizvnog skoka. Mogla je Zvezda na maksimalnih +12 na isteku drugog minuta četvrte četvrtine, ali je Nedović promašio oba slobodna bacanja, ali se Zvezdin bek iskupio za promašaje i pogodio trojku iz ugla za maksimalnih +11 (62:51). Hauard je forsirao šut, ali mu niakako nije išlo, a Zvezda bila sve bliže trijumfu. Poslao je trener Penjeroja na klupu američkog beka, a ulogu realizatora preuzeo njegov zemljak Tompson koji je vezao šest poena i smanji Zvezdinu prednost (62:57). U kritičnom momentu za Zvezdu Kampaco je pogodio trojku i napokon se upisao u listu strelaca, tek u 36. minutu meča. Tako je Argentinac prekinuo Tompsonovu seriju. Posle Kampaca, pogodio je za tri i Nedović i odbio nalet Baskonije (68:59).Do kraja meča Zvezda je sačuvala stečenu prednost i stigla do 13. evroligaške pobede. Baskonija je sada na polovičnom skoru 15-15 i ima pobedu manje u odnosu na Partizan.

Crvena zvezda – Baskonija 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd, Srbija. Sudije: Difala, Roha, Panter.

Crvena zvezda: Kampaco 3, Marković 3, Vildoza 3, Kuzmić, Petrušev 4, Bentil 12, Holand, Mitrović 8, Nedović 20, Dobrić 11, Lazarević, Ilić, Martin 10 Trener: Duško Ivanović.

Baskonija: Hauard 3, Hajdeger 1, Marinković 7, Gedraiti 10, Enoh, Kocar 9, Kostelo 6, Kuruc, Tompson, Rajeste 3, Homes 6. Trener: Đoan Penjaroja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati