Košarka

Milan Zarić

31. 01. 2023. 22:20 2

Partizan razneo Asvel u grotlu Arene

Košarkaši Partizana su ostvarili drugu vezanu pobedu u Evroligi, pošto su u 22. kolu elitnog takmičenja u grotlu Arene deklasirali Asvel sa 92:71.

Crno-beli su bili željni da se revanširaju rivalu za poraz u Francuskoj, u čemu su i uspeli. I to na kakav način!

Izabranici Željka Obradovića su od rane faze meča nametnuli visok ritam, konstantno su dizali prednost, pa pobeda, veoma važna u borbi za Top 8, jednostavno nije mogla da pobegne.

Kevin Panter je povukao na samom startu meča, pogodio je nekoliko dalekometnih hitaca, dok je Lesor sve kupio pod košem, pa je Partizan brzo stekao osetnu prednost u prvoj četvrtini, koja je iznosila i 10 razlike (23:13). Već tada je moglo da se nasluti šta Asvel čeka do kraja.

Crno-beli su na prvi obavezni odmor otišli sa devet poena viška, što je prednost koju su samo uvećali u nastavku. Asvel jeste uspeo da priđe na minus šest početkom druge deonice, ali je onda Partizan digao nivo igre, posebno u finišu poluvremena, kada rival nije imao nikakve šanse.

U tim trenucima je domaći tim otišao i na 17 poena prednosti (50:33), dok je Asvel to tek uspeo malo da smanji, pa je na veliki odmor otišao sa 50:36.

Visoka prednost nije uljuljakala izabranike Željka Obradovića, koji su u trećoj četvrtini pocepali mrežicu rivala, što je dovelo do toga da se prednost konstantno penje. Maksimum je viđen krajem treće deonice, kada je Partizan otišao na plus 29 (75:46). Tada je bilo jasno da Asvel čeka rezultatski brodolom.

Uspeli su Francuzi u nastavku tek da malo ublaže poraz, budući da su se spustili ispod 20 razlike, ali je to slaba uteha za tim Asvela, budući da je domaćin brzo podigao ponovo prednost. Na kraju je Partizan slavio sa 92:71, što mu je donelo 11. pobedu u Evroligi, kojom je tim iz Humske napravio korak ka Top 8 fazi.

PARTIZAN - ASVEL 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20)

Dvorana: Arena. Sudije: Huan Karlos Garsija, Serhio Silva, Rajn Perandi.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 9, Avramović 6, Panter 22, Smailagić 3, Papepetru 3, Egzum 13, Naneli 10, Lesor 12, Trifunović 7, Anđušić 4, Madar 3.

ASVEL: Metjuz 8, Nua 4, Bost 11, Kaudi, Dio 5, Tajus 4, Risaker 1, De Kolo 7, Fal 14, Noam, Obasoan 3, Džekson-Kartrajt, Pons 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati