Košarka

Milan Zarić

27. 01. 2023. 20:56 7

Partizan pokorio "Pionir" i osvetio se Zvezdi!

Košarkaši Partizana su ostvarili veliku pobedu u 21. kolu Evrolige, pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Crvenu zvezdu sa 79:78.

Kakvu smo samo dramu imali u drugom evroligaškom večitom derbiju i istoriji. Baš kao i u prvom sudaru velikih rivala u elitnom košarkaškom takmičenju do samog kraja se nije znalo ko će pobediti, ali je ovoga puta tas prevagnuo na stranu Partizana.

Na kraju sasvim zasluženo, jer je tim iz Humske vodio punih 35 minuta, čuvao je prednost tokom celog meča i na kraju ju je sačuvao za veliki skalp i pobedu na gostujućem terenu.

Crno-bele su do pobede vodili Zek Ledej i Dante Egzum sa po 20 poena, a njih dvojica su pogađali u poslednjoj četvrtini, kada se odlučivalo pitanje pobednika. Ledej je rešio nekoliko napada u poslednjim sekundama, dok je Egzum realizvao pet ključnih slobodnih nacanja na kraju.

U redovima Zvezde najbolji su bili Luka Vildoza sa 26 i Nemanja Nedović sa 23, dok je Ognjen Dobrić ubacio 13 poena.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Partizan 78:79

Dobro je počela poslednja deonica po košarkaše Partizana, Zek Ledej briljira na ovom meču, pa pogađa i dvojku za pet razlike (54:59). Crno-beli su dobri pod košem, dok se Zvezda uzda u šut Ognjena Dobrića, koji sa dve trojke približava domaćina na 60:63.

Nije to sve bilo od Zvezde, koja posle dobre akcije i poena Lazarevića dolazi na samo minus jedan (62:63). Ali, odgovor Partizana je bio ekspresan, pa tako Egzum podađa novu trojku i crno-beli odlaze na 62:66.

Za sve se u poslednjih pet minuta u napadu Partizana pita Ledej, koji je dva napada završio uz zvuk sirene i donosi šest razlike, a taj plus je prepolovio trojkom Luka Vildoza - 67:70. Imao je Argentinac priliku da izjednači, ali je promašio trojku, što koristi Lesor da sa penala odvede goste na pet poena viška (67:72).

Međutim, Nedović i Dobrić su realizovali naredna dva napada, pa je Zvezda na 77 sekundi pre kraja prišla na 71:72. Tu mini seriju je prekinuo Panter, koji je siguran sa liije slobodnih bacanja - 71:74.

Ušlo se u dramatičan finiš, sve je u svoje ruke uzeo Egzum, koji je pogodio ključna slobodna bacanja, kojima je Partizan otišao na 75:79, dok je Nedović potom samo ublažio poraz - 78:79.

Treća četvrtina: Zvezda - Partizan 54:57

Nisu briljirali crveno-beli na startu ove deonice, ali su "izmislili" poene. Vildoza je pronašao Mitrovića, koji se "upisao" i smanjio na 39:45. Trojku je potom pogodio i Dobrić za 42:45, pa je naterao Obradovića da zatraži tajm-aut.

Nisu crno-beli blistali ni nakon pauze, budući da se Panter spetljao, pa je omogućio rivalu napad za eventualno izjednačenje. Nije Zvezda u tome uspela, što je kaznio Egzum, koji pogađa trojku i odvodi Partizan na 42:48.

Međutim, u jednom napadu Zvezda dolazi do četiri poena, jer je Vildoza pogodio trojku uz faul i domaćin za tili čas prilazi na 46:48. Imali su crveno-beli više napada u kojima su mogli do preokreta, međutim nisu bili precizni, pa u ovo četvrtini, u kojoj nema mnogo poena, gosti i dalje vode - 50:51.

Imali su košarkaši Partizana probleme u napadu, što rešavaju u dva napada, u kojima postižu trojke, te Avramović i Ledej vode goste na plus pet - 52:57. U finišu, pak, Vildoza pogađa dva slobodna bacanja i donosi 54:57 na ulasku u poslednjih 10 minuta. Nema nikakve dileme - biće drame do kraja...

Druga četvrtina: Zvezda - Partizan 37:45

Bolje su počeli drugu deonicu gosti, budući da je najpre Naneli pogodio trojku, a onda i Smailagić zakucavanjem završio kontru za plus sedam (18:25). Tu mini seriju od 5:0 prekinuo je Dobrić sa linije penala - 20:25.

Uspeli su košarkaši Zvezde da se vrate posle početnog šoka i da priđu na minus tri (24:27), što je Željka Obradovića na teralo da reaguje tajm-autom. Dobro reaguju gosti posle pauze, pa Egzum pogađa trojku, na šta polaganje odgovara Nedović za 26:30.

Minus je dodatno smanjio Ben Bentil, posle čijih poena Zvezda prilazi na minus dva. Došao je domaćin na poen zaostatka, međutim onda su crno-beli ušli u seriju od pet poena, koju je trojkom začinio Kevin panter za odlazak na 30:36.

Pokušala je Zvezda da se vrati na krilima igre Nemanje Nedovića, ali ekspresan odgovor stiže, jer Madar pogađa trojku za 34:40. Prišli su crveno-beli posle poena Petruševa na minus tri, da bi u sledećem napadu Lesor zakucao upravo preko Petruševa za 37:42.

Na poluvreme su košarkaši Partizana otišli sa plus osam, budući da je trojku na dve sekunde pre kraja pogodio Ledej, dok je na drugoj strani Dobrić bio neprecizan. Dakle, crno-beli na veliki odmor odlaze sa 37:45...

Prva četvrtina: Zvezda - Partizan 18:20

Počeo je meč napadom Zvezde, koja ga trojkom završava, budući da je dalekometan hitac pogodio Nedović. Panter je pokušao da odgovori, no nije bio precizan, pa je ostalo 3:0 za crveno-bele. Nakon toga smo videli nekoliko rastrzanih napada obe ekipe, što prekida Egzum, koji zakuvavanjem smanjuje na 3:2.

Odgovara Vildoza, koji nije oklevao, te je i on pogodio trojku - 6:2. Raspoložen je Nedović u redovima domaćih, koji je već sada nanizao šest poena, ali na identičan način odgovara Egzum, koga crveno-beli ne mogu da zaustave, pa pogađa pod košem za 9:8.

Muči košarkaše Zvezde i Lesor, koji sve hvata pod košem, ovoga puta je i krunisao dobru igru pod košem, pa je doneo prvu prednost Partizanu - 9:10. Ušli su u seriju košarkaši Partizana, Naneli pogađa sa linije penala, a onda i Egzum, koji donosi 9:14.

Ne uspeva Zvezda da odgovori, budući da je Partizan taj koji se za sve pitao u prvom delu, pa je i otišao na najvećih plus osam - 11:19. Seriju uspeva da prekine Marković pogotkom za prilazak na šest razlike. Uspela je Zvezda se u samom finišu četvrtine približi, za šta je najzaslužniji Luka Vildoza, koji trojkom uz zvuk sirene donosi 18:20.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 78:79 (18:20, 19:25, 17:12, 24:22)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Boris RIžik, Fernando Roča, Olegs Latiševs.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 26, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 13, Ivanović 2, Nedović 23, Marković, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 2.

PARTIZAN: Ledej 20, Avramović 3, Panter 6, Smailagić 7, Papapetru, Egzum 20, Brodžijanski, Naneli 3, Lesor 13, Trifunović, Anđušić 2, Madar 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati