Košarka

Direktno.rs

25. 01. 2023. 06:48 0

Novi tripl-dabl: Jokić se vratio i REŠIO MEČ! (VIDEO)

Košarkaši Denvera slavili su u Luizijani protiv Nju Orleansa sa 99:98, na meču na kom se posle povrede na teren vratio Nikola Jokić, koji je ponovo zablistao!

Srpski košarkaš koji nezadrživo hita ka trećoj uzastopnoj tituli najkorisnijeg igrača najjače lige sveta zabeležio je još jedan tripl-dabl učinak, a sem toga, kao šlag na tortu nove majstorske partije, rešio je utakmicu poenima na 17 sekundi pre kraja.

Jokić je u tom ključnom napadu odigrao "pik end rol" sa Džamalom Marejem, dobio loptu u reketu a onda sa mnogo osećaja, majstorski, nabacio flouter na obruč i pogodio "bez koske". Bio je to njegov 25. poen na meču, upisao je još i 11 skokova i 10 asistencija!

Pedantni američki statističari izneli su podatak da Denver ima skor od 15 pobeda i nula poraza svaki put kad je Jokić imao tripl-dabl. Dakle, kad Srbin ispuni tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama, Nagetsi nikad ne gube. A to radi sada već redovno.

Tim Majka Melouna je ove sezone, kao nijedne pre, sazreo da konačno uradi velike stvari.

Nagetsi suvereno drže čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 34-14, na pobedu su iza najboljeg tima lige Bostona i sada već polako odmiču prvom pratiocu na Zapadu ekipi Memfisa (31-16).

Za pobedu u Nju Orleansu, osim Jokića, najzaslužniji je bio Džamal Marej, koji je takođe meč završio sa 25 poena, po 11 su postigli Gordon i Braun, i definitivno je ova četvorka najjače gurala goste do konačnog uspeha.

A malo je nedostajalo da sve bude košmarno po Denver jer su Pelikansi uspeli da anuliraju minus od čak 19 poena i da prvi put povedu na utakmici 36 sekundi pre kraja preko Vilija Ernangomeza sa penala.

Jokić je potom, u već opisanom napadu, vratio vođstvo na stranu Denvera, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima - Nju Orleans je nakon toga propustio još tri šuta za pobedu!

Najpre je promašio Mekalum, posle ofanzivnog skoka imali su domaći i šut od Herberta Džounsa, ali je izblokiran, a onda i još jednu priliku posle nove osvojene lopte u napadu! Na vrhuncu drame, posle tajm-auta Pelikansa, odgovornost je ponovo preuzeo Mekalum i ponovo promašio šut.

Tek tada su gosti mogli da odahnu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati