Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

04. 12. 2022. 20:50 1

Neverovatna partija Partizana protiv nemoćne Budućnosti

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Budućnost u "Štark areni" u derbi meču 9. kola  ABA lige sa 106:77 (25:23, 28:11, 26:18, 27:25). Jednu od najboljih utakmica u sezoni, Partizan je odigrao u periodu kada im nije mnogo toga išlo za rukom. Od forme, pa do zdravstvenog bilansa, pritom su znali da ih čeka zahuktali „večiti rival“ u Evroligi. Pred nešto manje od 6000 ljudi u „Areni“, crno-beli su kontrolisali duel sa Budućnosti i fenomenalnom drugom deonicom prevagnuli u svoju korist, te kasnije bez zadrške odigrali do kraja.

Domaćin je izuzetno energično i efikasno otvorio susret kojie je na papiru nosio epitet derbija ove runde AdmiralBet ABA lige. Panter je igrao odličnu odbranu i zajedno sa Jamom Madarom omogućio crno-belima da kreiraju seriju od 9:0 na samom startu. Zatim je usledio tajm-aut Vladimira Jovanovića koji je prouzrokovao kontra-seriju. Budućnost je postigao vezanih šest poena. Ubrzo su stigli do egala, ali je Kevin Panter presekao taj bolji period igre Podgoričana.

Joanis Papapetru je zajedno sa Jamom Madarom dobro ušao u ovaj meč, dok je na drugoj strani protivtežu pravio Kameron Rejnolds koji je kažnjavao svaku miskomunikaciju u odbrani rivala. Sam Rejnolds je u prvoj deonici ubacio 12 od 23 poena Budućnosti. Tada je crnogorski tim stao, a Partizan opet četvrtinu otvorio maestralno, ovog puta sa 10:0!Na krilima te serije, Partizan je nastavio da kontroliše susret i podiže svoju prednost. Jam Madar je bio svuda na parketu što je olakšavalo posao ostatku ekipe u ofanzivi, odbrana je dobro obavljala svoj posao i tako svela Budućnost na svega 11 poena u drugom kvartalu. Bez pogodaka Kameruna Rejnoldsa, napad Budućnosti nije funkcionisao. I tako, kada je označen kraj prvog poluvremena, slutilo je na rutinsku pobedu crno-belih budući da su imali „+19“.

Za razliku od prethodne dve, treća četvrtina počela je znatno sporije za Partizan, pa su prve poene pronašli posle dva minuta u nastavku. Srećom po njih, pa Budućnost nije bila ubojitija, te se distanca održavala, a potom i uvećala do, tada, najvećih „+25“. Utisak je bio takav kao da se sastav Vladimira Jovanovića prilično rano predao (sredinom 3/4). Ni njegovi tajm-auti nisu mogli da reorganizuju ekipu, umire im ruke, dok je Partizan bio u elementu, šuterskom posebno i meč je već tada bio rešen.

Ostali su crno-beli konstantni. Pogađali su u zavidnim procentima, Budućnost s druge strane nije mogla ništa da ubaci, pa je dolazilo i do novih maksimalnih prednosti domaćina koji nije popuštao stisak. Pritom, ono što može da obraduje Željka Obradovića jeste da je tempo u većem delu meča bio isti od strane njegove ekipe bez obzira na to ko je bio na parketu, a minuti su bili ravnomerno raspoređeni. Šansu u finišu dobio je čak i Gregor Glas koji je potezima razgaljivao saigrače i publiku.Jedni od onih koji su takođe iskoristili te minute bili su Tristan Vukčević i Uroš Trifunović, obojica dvocifrenih u redovima Partizana. Dostigao je Obradovićev tim i ogromnih „+32“, došli su do famozne „stotke“, a u poslednjim trenucima malo i popustili za ubedljiv trijumf. Čak petorica igrača domaćih bili su dvocifreni. Vukčević je bio najolji sa 15 poena, Madar je imao jedan manje. U Budućnosti je Rejnolds stao na 16. Partizan ostaje lider AdmiralBet ABA lige s utakmicom više od Crvene zvezde i skorom 8-1. Budućnost je na 5-4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati