Košarka

[ Izvor: Mediji ]

20. 11. 2022. 11:07 76

Vučić o skandiranju "grobara": Zašto sam peder?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom gostovanja na televiziji Prva, govorio je, osim o sastanku sa Aljbinom Kurtijem u Briselu, i o koreografiji i skandiranju navijača Partizana na meču protiv Makabija u Areni.

Da podsetimo, "grobari" su na pomenutoj utakmici istakli lik Zorana Radmilovića, koji je u filmu "Maratonci trče počasni krug" igrao lik "Bilija Pitona", i uz to su ostavili poruku "Znam je njih 10 godina, veliki su to razbojnici". Pored toga, navijači Partizana su skandirali "Vučiću, pederu".

Govoreći o skandiranju sa tribina, za koje se, kako je voditeljka rekla, smatra da dolaze od pristalica klana Veljka Belivuka, Vučić je rekao:

- To je poruka građanima Srbije. Naravno, veći deo hale nije to uzvikivao, ali dovoljno je da trećina hale to viče. To je uvek organizovano. Meni je drago što se ovako pokazalo, da ljudi razumeju da meni niko ne viče "Vučiću, pederu" zato što je Partizan oštećen u budžetu. Uz Partizan i Crvenu zvezdu ne postoji nijedan klub u Evropi koji dobija toliko novca od države - rekao je Vučić i dodao:

- Jesam li peder što nisam uveo sankcije Rusiji? Ako je to razlog, u redu. Jesam li peder što nisam priznao nezavisno Kosovo? I to je u redu. Prihvatam, ostaću takav. Jesam li peder što smo izgradili najviše kilometara autoputeva u Evropi? - rekao je Vučić.

Govoreći o uvođenju sankcija Rusiji, predsednik Srbije je rekao:

- Sankcije mislim da nije bilo dobro da uvodimo, zato što znamo ko je sve nama uvodio sankcije. Meni nije problem da objasnim ljudima kad dođe trenutak da moramo, ali Srbija je do sada pokazala da ima dovoljno snage i pameti da izdrži. Srpska država se pokazala snažnijom, ozbiljnijom, odgovornijom. Neki me napadaju Vučić tvrdoglavo insistira da ne uvedemo sankcije, a ja tvrdoglavo insistiram na zaštiti interesa Srbije i građana Srbije - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 76

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati