Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

17. 06. 2022. 20:39 5

Zvezda deklasirala FMP u prvom meču finala KLS

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv FMP-a, 110:71, u prvom meču finalne serije KLS-a odigranom u hali "Aleksandar Nikolić". Do vođstva od 1:0 crveno-beli su stigli posle ubedljive igre od starta meča. Prelomna je bila druga deonica u kojoj su domaći slomili otpor rivala serijom od 15:0 i upisali pobedu.

Od starta meča, Zvezda je nametnula svoj ritam i posle poena Kuzmića i Holinsa došla do početne prednosti od 4:0. Nizali su se novi poeni Kuzmića, Lazića i Dobrića, ali je FMP uspeo da stabilizuje igru i zaustavi nalet crveno-belih.

U timu crveno-belih Ognjen Kuzmić je brzo stigao do 10 poena i pravi dosta problema odbrani FMP-a za 24:18 posle prve četvrtine.

U nastavku, gosti su zaigrali mnogo bolje i prišli na 24:22, ali su od tog momenta potpuno stali. Sa druge strane, crveno-beli su "zategli" odbranu i nisu dozvoljavali rivalu da poentira, dok su u napadu koristili napad za napadom za seriju od 15:0 i 39:22.

Do poluvremena, Dobrić uz zvuk sirene pogađa trojku za 53:29 i +24 na poluvremenu.

U nastavku, FMP ponovo otvara četvrtinu mini-serijom od 4:0 na koju ponovo odgovara Zvezda. Nizale su se trojke Markovića i Lazića.

Sredinom četvrtine Holins je nezgodno doskočio i povredio se, saigrači su ga izneli sa terena. Zvezda je igrala svoju igru, pogađala iz svih pozicija za 79:52.

Do kraja, Zvezda nije obarala ritam meča. Uz dobru odbranu, nastavili su da rešetaju koš rivala, pa je tako na 4 minuta do kraja, posle poena Ivanovića i Cirbea prednost narasla na 103:63 i +40 za prvu pobeduu seriji.

Druga utakmica finalne serije biće odigrana u Železniku, u nedelju od 20 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati