Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

10. 06. 2022. 21:32 1

Brutalna Zvezda trojkama deklasirala Megu

Moćno, efikasno, šampionski! Crvena zvezda u slavljeničkom raspoloženju nanela je Megi jedan od najtežih poraza u poslednjih nekoliko godina u prvom meču polufinalne serije Košarkaške lige Srbije. Već na poluvremenu bilo je jasno da će se na kraju samo gledati koliko će poena ubaciti Radonjićev tim za 40 minuta - 114:78.

Trojke su bile glavni arsenal domaćeg tima, koji je pogađao iz apsolutno svih pozicija. Ređali su se pogoci jedan za drugim, Ivanović, Dobrić i Lazić bili su apsolutno nezaustavljivi, a za manje od poluvremena je Zvezda došla do deset pogodaka sa distance.

Mega se držala u utakmici samo tri poena, pravila je preveliki broj grešaka i imala mnogo izgubljenih lopti za jedan meč kakav je bio ovaj protiv Crvene zvezde. Stoga i ne čudi što je na kraju viđena ovako brutalna razlika. Bio je ovo ujedno i jedan od najkraćih mečeva sezone, pošto je potrajao svega sat i po vremena.Već na oko pet minuta do kraja utakmice, Zvezda je postigla 20 trojki, držala je konstantno visok procenat šuta sa distance, koji se nije spuštao ispod 50%.

Već od starta Zvezda je zauzela borbenu poziciju i stigla do dvocifrene prednosti tokom prve četvrtine. Prethodno je Simanić doneo kratkotrajno i jedino vođstvo gostima posle serije koja je završena trojkom. Od tada glavnu reč preuzima Nikola Ivanović, koji je izrešetao koš rivala i već do poluvremena dao šest trojki uz 21 poen.

Druga četvrtina donela je kratko buđenje Mege, koje je bilo dovoljno samo da se ekipa približi na jednocifren zaostatak. Od tada je na terenu postojala samo jedna ekipa - Crvene zvezde, koja je nastavila da ubacuje trojke, da pogađa neverovatne šuteve, a posebno je impresivan bio onaj Lazićev na 0,4 sekunde do kraja poluvremena.Jasno je da je drugo poluvreme bilo samo odrađivanje posla. Rasla je razlika Zvezde do +33 poena u jednom momentu, posle čega je gostujući tim ipak uspeo da se pribere i dođe sebi, pa da koliko-toliko ublaži zaista ubedljiv poraz.

Sledeći meč igra se već za dva dana, a tada će Mega biti domaćin i pokušaće da produži seriju i odvede nas u majstoricu.

Večeras je Ivanović postigao 25 poena, od toga je imao 6/9 sa distance, a pratio ga je Dobrić sa 16 poena. Po 14 poena postigli su Marković i Holins, dok je Lazić ubacio 12, a Lazarević je stigao do 11. U timu Mege su se istakli Ružencev sa 16 poena, Simanić sa jednim manje, dok su Rudan i Cerovina dostigli 13 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati