Košarka

Direktno.rs

21. 05. 2022. 20:48 0

Micić i Efes ponovo šampioni Evrope!

Evropa ima novog/starog šampiona u košarci! Košarkaši Efesa pobedili su Real Madrid u finalu Evrolige u Beogradu rezultatom 58:57 (15:14;19:15;8:11;15:18).

U prvoj četvrtini bio je poprilično neizvesno, oba tima su pokazala zašto su u finalu, te je Real poveo sa samo poenom više.

Slična situacija odigrala se i u drugoj četvrtini, te je Real sve do poslednjih minuta vodio sa poenom razlike, ali u trojka pred kraj červrtine povećala prednost španskog kluba.

U trećoj červrtini nije bilo mnogo koševa, ali je zato Efes uspeo da se povratio i pobedi u ovom delu utakmice i smanji prednost Španaca na samo jedan koš. Takođe, pri kraju treće četvrtine umalo nije došlo do tuče. U napadu Efesa Andersonu je ispala lopta, on zakačio Rudija po glavi, zbog čega je Poarije odgurnuo košarkaša Efesa, pa je došlo do sukoba. 

Poslednja četvrtina započeta je "paljenjem mašine" Efesa, pa su košarkaši turskog kluba po prvi put poveli. U nastavku meča oba kluba su pokazala zašto su najbolji u Evropi. Nije se tako lako dao Real, ali je stari šampion ipak ostvario pobedu.

Najefikasniji u dresu Efesa bio je srpski košarkaš Vasilije Vasa Micić sa 23 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

U dresu Reala najviše poena dao je Edi Tavares - 14. On je takođe postigao 11 skokova i 1 asistenciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati