Košarka

[ Izvor: Mediji ]

20. 05. 2022. 19:02 1

Bertomeu: Ne očekujem uskoro dva srpska tima u Evroligi

Pitanje o dva srpska tima u Evroligi postalo je ponovo aktuelno nakon što je postalo jasno da ruski timovi neće biti deo elitnog takmičenja, ali to se gotovo sigurno neće dogoditi, prema rečima Đordija Bertomeua, prvog čoveka Evrolige:

- Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan – Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to budućnosti moguće - rekao je Bertomeu.

Potom je pojasnio i situaciju sa Rusima:

- To pitanje i dalje nije rešeno. Mislim da je veoma teško da imamo ruske timove naredne sezone u takmičenju. Ukoliko to bude slučaj, otvoriće nam se dva mesta za vajld-kard. Jedan tim će zameniti CSKA, a drugi mesto šampona VTB lige - dodao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati