Košarka

[ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2021. 10:06 0

FIBA: Obradović, Maljković i Vasojević za Kuću slavnih

Željko Obradović, Božidar Maljković i Milan Ciga Vasojević nalaze se među kandidatima za FIBA Kuću slavnih u Klasi 2022, u konkurenciji trenera, saopšteno je iz Međunarodne košarkaške federacije.

Tri srpska košarkaška stručnjaka našla su se među 29 kandidata, a od njih je jedino aktivan Obradović, trener Partizana, koji se našao na listi kandidata nakon 30 godina rada u košarci i brojnih trofeja.

Maljković je u "trenerskoj penziji" od 2013. i nalazi se na funkciji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, dok je Vasojević preminuo 1996. godine.

Među kandidatima je i Dejvid Blat, dve godine nakon što je prestao aktivno da se bavi trenerskim poslom.

A kada je reč o američkoj Kući slavnih u Springfildu, pojavila se vest da će u nju ući čuveni Kris Veber. Američki krilni centar poznat po nastupima za Sakramento Kingse (1998-2005) i po prijateljstvu sa srpskim asovima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem, ulazi u Kuću slavnih, a svečana ceremonija proglašenja 16 novih članova održaće se u Springfildu 11. septembra.

Tokom karijere koja se proteže na 15 sezona (1993-2008), Veber je sa 17.182 poena, 8.124 skokova i 3.526 asistencija postao jedan od samo osam igrača u istoriji NBA koji su zabeležili više od 15.000 poena, 7.500 hiljada skokova, 2.500 asistencija, 1.000 ukradenih lopti i 1.000 blokova.

Ostalih sedam košarkaša u ovom elitnom društvu su članovi Kuće slavnih: Karim-Abdul Džabar, Karl Maloun, Dirk Novicki, Hakim Oladžuvon, Tim Dankan, Kevin Garnet i Džek Sikma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati