Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

13. 05. 2021. 07:16 0

Atlanta u plej-ofu, Bogdan nastavio rafal (VIDEO)

Atlanta Hoksi su zvanično obezbedili plasman u plej-of NBA lige, zahvaljujući slavlju nad Vašingtonom posle velikog preokreta u samoj završnici meča - 120:116. Bogdan Bogdanović, koji je bio treći strelac meča sa 20 postignutih poena proveo je nešto više od 40 minuta na terenu, iz igre je šutirao 8/15, od čega 4/30 za tri. Imao je i dva skoka i tri asistencije.

Ključni trenutak meča dogodi se 24 sekunde pre kraja, kada Džon Kolins pogodio za tri poena i doneo prvu prednost domaćinu u drugom poluvremenu (117:116). Ti poeni uveli su Vizardse u veliku nervozu u samoj završnici, a sa druge strane uneo mirnoću u domaće redove, pa je Atlanta sa linije penala overila slavlje.

Bogdanović je nastavio da pruža odlične partije. Ovo mu je bila šesta uzastopna utakmica sa dvocifrenim brojem poena, a ukupno treža vezana sa najmanje 20. Stigao je do proseka od tačno 16 poena po meču, 3,7 skokova i 3,3 asistencije.

Dalas Maveriksi su na fantastičan način otpočeli završne borbe za plasman u plej-of. Predvođeni raspucanim Lukom Dončićem, izabranici Rika Karjajla stigli su 41. pobede u ovoj sezoni, pa imaju sve u svojim rukama pred predstojeća dva meča u sezoni - 125:107.

Dončić je upisao 33 poena i imao po osam skokova i asistencija. Luka je užasno ušao u meč, bio je potpuno van ritma u prvoj deonici, gađao je 2/7 iz igre, a onda je usledila magija u drugoj četvrtini. U tom kvartalu je ubacio 17 poena, od čega pet trojki i to bez greške - 6/6 iz igre, 5/5 za tri. Mevsi su za poluvreme ubacili 77 poena i bilo je jasno da će Pelikansi pretrpeti ubedljiv poraz.

Srpski centar Boban Marjanović dobio je šansu u poslednjih pet minuta igre i to iskoristio da postigne dva poena i ostvari dva skoka. Bobi je ponovio učinak od meča sa Memfisom, ali nije bio blizu učinka iz okršaja sa Klivlendom (sedam poena), pa u ovoj sezoni prosečno ubacuje 4,9 poena na 8,5 minuta na terenu po meču.

REZULTATI:

Atlanta - Vašington 120:116

/Jang 33, Bogdanović 20 - Vestbruk 34/

Bruklin - San Antonio 128:116

/Šemet 21 - Derozan 21/

Klivlend - Boston 102:94

/Lav 30 - Tejtum 29/

Dalas - Nju Orleans 125:107

/Dončić 33 - Bledso 15/

Juta - Portland 98:115

/Klarkson 29 - Lilard 30/

LA Lejkers - Hjuston 124:122

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati