Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

17. 04. 2021. 14:54 0

REŠENO Partizan tri godine u Evrokupu!

Košarkaši Partizana nadmetaće se naredne tri sezone u Evrokupu, gde će imati zagarantovano mesto bez obzira na učinak u ABA ligi, objavio je specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, pozivajući se na izvore.

Ova vest dolazi samo nekoliko sati nakon što je Korijere di Bolonja lansirao priču da će Virtus među prvima dobiti višegodišnju propusnicu za nadmetanje u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju.

Sigurno je da će u Partizanu biti veoma srećni, jer rezultati ove sezone nisu bili najbolji i crno-beli su prolazili kroz jednu od najslabijih sezona u klupskoj istoriji. Izgubili su sve šanse za plej-of, do kraja igraju samo za prestiž i nisu imali šansu da se nađu u Evropi na taj način.

Međutim, ovime se situacija okreće u Partizanovu korist, jer dobijanje licence znači da rezultat iz ove sezone neće imati nikakav negativan uticaj, jer će i naredne sezone igrati u Evrokupu. Doduše, sigurno da će na to da negativno reagovati klubovi iz Jadranske lige, jer sada nije jasno ko će od ostalih dobiti sigurnu prohodnost u drugo po jačini evropsko nadmetanje.

Eurohoops navodi da će pored Virtusa i Partizana, licencu za sada dobiti još grčki Promiteas iz Patre, te Unikaha iz Malage. Svi oni bili su učesnici sastanka na kojem se našlo 13 klubova, gde je odobrena revolucionarna promena Evrokupa, gde će 20 timova biti podeljeno u dve grupe. Baš zbog toga će svi oni dobiti licencu.

Na sastanku su se između ostalih našli čelni ljudi Cedevita Olimpije i Budućnosti, ali ne i oni iz Mornara, što govori u prilog tome da će oni zasigurno dobiti licencu, mada su i jedni i drugi još u trci da izbore plasman u Evroligu preko ABA lige.

Sve je to sjajna vest za navijače Partizana, među koje je kao sportski direktor nedavno došao Zoran Savić, koji treba da sprovede potpuni "rimejk" ekipe za naredne godine i postavi crno-bele na pravo mesto. Beograđani traže novog trenera od kojeg bi sve krenulo, a učešće u Evrokupu će ih dodatno pokrenuti i biće privlačniji potencijalnim stručnjacima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati