Košarka

Milan Zarić

11. 04. 2021. 19:01 2

Od minus 12 do pobede: Zvezda "preživela" Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da dođu do izuzetno važne pobede u ABA ligi, pošto su u 25. kolu na svom parketu savladali Igokeu sa 69:66. Crveno-beli su do trijumfa došli u dramatičnoj završnici, i to nakon što su u prvom poluvremenu imali zaostatak od čeka 12 poena.

Izabranici Dejana Radonjića su duel sa Igokeom dočekali posle ubedljivog poraza u Evroligi od Albe i dugo nisu uspevali da dođu do prepoznatljivog ritma. Taj ritam toplo-hladno trajao je sve do poslednjeg minuta meča, kada su briljirali Volden i Lojd, pa su crveno-beli serijom od 13:2 u finišu slomili otpor protivnika i na kraju su trijumfovali.

Crveno-beli su dobro počeli meč sa Igokeom, poveli su sa 6:1, ali je onda usledio odgovor tima iz Laktaša, koji je došao do egala i nije dozvoljavao Zvezdi da se odlepi. I ne samo to, već su gosti prvu deonicu okončali sa prednošću od tri poena (19:22).

Ta prednost je očigledno dala snagu košarkašima Igokee da u drugoj četvrtini zaigraju još bolje, na šta Zvezda jednostavno nije imala odgovora. Tako je samo na početku druge deonice uspela da izjednači, da bi ostatak ovog dela protekao u znaku izabranika Dragana Bajića.

Igrali su odlično gosti, otišli na plus 10 u jednom momentu, da bi poluvreme okončali u velikom stilu - na pauzu su otišli sa velikih 30:42. Inače, taj period je pored loše igre Zvezde, obeležila i povreda Marka Jagodića Kuridže, čime je zadata velika glavobolja Dejanu Radonjiću.

Znali su crveno-beli da moraju da se trgnu, što su uradili i početkom treće četvrtine, pa su serijom od 8:1 prišli na samo minus četiri. Međutim, usledio je odgovor Igokee u ne tako napadački efikasnoj četvrtini, pa su gosti u poslednjih 10 minuta ušli sa šest poena viška.

Znali su igrači Igokee da čuvaju tu prednost, ali samo do poslednjeg minuta meča. Jer, tada su u veću brzinu ubacili Džordan Lojd i Kori Volden, hvatali su izabranici Dejana Radonjića i lopte pod košem, pa je Zvezda od minus osam došla do plus tri neverovatnom serijom od 13:2.

Tako su košarkaši Zvezde poslednjih 40-ak sekundi dočekali sa vođstvom od 65:62, pa je bilo jasno da će dramatičan finiš da odluči ko će se na kraju radovati.

Imala je Igokea šansu da sa linije slobodnih bacanja dođe na samo minus jedan, međutim oba puta su gosti bili neprecizni, što je Zvezda iskoristila da ode na plus pet. Do kraja su domaći sačuvali prednost, te su slavili sa 69:66 u direktnom okršaju za drugo mesto u ligaškom delu ABA lige.

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Igor Dragojević, Miloš Koljenšić, Denis Hadžić.

Crvena zvezda: Hol, Volden 16, Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3, Jagodić Kuridža 2, Kuzmić 6, Noko 9.

Igokea: Vulić 2, Klemons 16, Jovanović 8, Grej 4, Simanić, Jošilo 7, Talić 9, Ilić 3, Pot 9, Karmajkl 8, Fundić, Kondić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati