Košarka

Milan Zarić

08. 04. 2021. 21:35 0

DEBAKL ZA KRAJ Zvezda na minus 23 u Berlinu

Kakva je bila cela sezona košarkaša Crvene zvezde u Evroligi, takav je bio i kraj - katastrofalan. Jer, crveno-beli su u poslednjem kolu elitnog takmičenja izgubili na gostovanju Albi sa 81:58 i tako su sezonu završili na pretposlednjem, 17. mestu.

Imali su velika očekivanja crveno-beli na početku sezone u Evroligi, ali je, kako je vreme prolazilo, bilo jasno da od uspeha neće biti ništa. Ostvarili su košarkaši Zvezde na kraju svega 10 pobeda, uz 24 poraza, te su na kraju bili uspešniji samo od Himkija.

Želeli su izabranici Dejana Radonjića da se pobedom oproste od sezone, ali je već u drugoj četvrtini bilo jasno da od toga neće biti ništa, te je na kraju Zvezda doživela baš težak poraz.

Držali su se crveno-beli u prvoj četvrtini, u kojoj su imali osam poena zaostatka, da bi se kasnije vratili, te su sa tri poena minusa ušli u drugi kvartal.

Uspeli su čak i da izjednače početkom druge deonice, da bi se nakon toga igra srpskog predstavnika poptuno raspala. To je Alba koristila da konstantno podiže prednost, pa je na poluvreme otišla sa ogromnih plus 19 (49:30), kada je i rešena svaka dilema oko konačnog pobednika.

Igrači Zvezde su zbog takvog razvoja situacije bili demoralisani, pa nikako nisu mogli da dođu do kakve-takve igre u nastavku. Sa druge strane, kod košarkaša nemačkot tima nije bilo opuštanja, pa je zaostatak crveno-belih u finišu treće deonice bio čak i 25 poena!

Alba je do kraja rutinski sačucala tu prednost, a sve što je Zvezda uspela da uradi jeste da priđe na minus 16. Ipak, premalo je to bilo od tima sa Malog Kalemegdana, koji je na kraju izgubio sa 81:58 i tako se neslavno oprostio ove sezone od Evrolige.

ALBA - CRVENA ZVEZDA 81:58 (24:22, 25:8, 17:16, 15:12)

Dvorana: "Mercedes Benc Arena". Igrano bez navijača. Sudije: Boris Rižik, Emilio Perez, Medi Difala.

Alba: Siva 17, Gifaj 2, Dilou 5, Erikson 12, Matisek 3, Šnajder 6, Fontekio 13, Kumađe 2, Timan 5, Grejndžer 2, Sikma 6, Lamers 8.

Crvena zvezda: Hol, Volden 2, Lojd 10, Uskoković 5, Davidovac 7, Lazić, Radanov, Dobrić 8, Simonović 12, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 5, Noko 7.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati