Košarka

Milan Zarić

08. 04. 2021. 17:34 0

Četvrta pobeda u nizu: Partizan pregazio FMP

Košarkaši Partizana su ostvarili i četvrtu pobedu u nizu u ABA ligi, pošto su u odloženom meču 16. kola regionalnog takmičenja u Hali sportova "Ranko Žeravica" savladali FMP sa 97:74.

Crno-beli su tek kada su ispali iz svake borbe za plej-of ABA lige počeli da igraju onako kako od njih očekuju navijači, pa su došle i pobede. Tako su izabranici Aleksandra Matovića duel sa "panterima" dočekali posle pobede nad Mornarom, Megom i Krkom, a taj niz je nastavljen i u duelu sa FMP-om.

Nije Partizan dozvolio nikakvu dramu, vodio je tokom svih 40 minuta i na kraju je sasvim zasluženo pobedio. Već u prvoj četvrtini je moglo da se nasluti ko će da slavi, budući da su crno-beli u tom periodu stekli i dvocifrenu prednost (19:9), da bi FMP u ovoj deonici uspeo samo da smanji na minus šest.

Međutim, u drugoj četvrtini je tim iz Humske ponovo došao na taj dvocifreni plus, pa povratka za FMP u meč jednostavno nije bilo. Praktično, sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, u kom je Partizan otišao na, do tada, najvećih plus 24, pa se samo postavljalo pitanje kojom će razlikom na kraju da slavi.

Uprkos velikoj prednosti izabranici Aleksandra Matovića nisu stajali, već su konstantno čuvali prednost veću od 20 razlike u trećoj četvrtini, da bi ona u nekoliko navrata dostigla pomenuta 24 poena viška.

U poslednjih 10 minuta je Partizan bio još ubedljiviji, uspeo je da ode u dva navrata i na čak plus 30, pa je do kraja mirno priveo meč kraju i slavio sa 97:74.

Crno-beli su ovom pobedom ostali na sedmom mestu sa skorom od 11-13, dok je FMP poziciju slabije rangiran sa devet pobeda i 15 poraza.

PARTIZAN - FMP 97:74 (21:13, 28:14, 26:26, 22:21)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Igrano bez navijača. Sudije: Marko Juras, Aleksandar Milojević, Vladimir Vesković.

PARTIZAN: MIka 13, Pejdž 11, Dangubić 10, Stefanović, Jaramaz 6, Veličković, Perkins 5, Jovanović 6, Janković 1, Tomas 15, Trifunović 22, Mozli 8.

FMP: Lazarević 10, Čović, Izundu 1, Hends 10, Pecarski 16, Šešlija, Nenadić 13, Radonjić 3, Popović 4, Vasić 7, Macura 8, Đorđević 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati