Košarka

Milan Zarić

15. 01. 2021. 22:52 2

POTOP Zvezda se raspala u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde su doživeli ubedljiv poraz u 20. kolu Evrolige, jer ih je Španiji bez mnogo problema savladala Valensija sa 91:71.

Jedan od razloga poraza crveno-belih leži u tome što su imali samo jednog raspoloženog košarkaša, jer je Džoni O'Brajant meč okončao sa 21 poenom, dok je još samo Kino Kolom bio dvocifreni sa 11.

U redovima Valensije najbolji su bili Luj Lajberi sa 16, nekadašnji košarkaš Zvezde Nikola Kalinić sa 14, Majk Tobi sa 13 i Derik Vilijams sa 12 poena.

Crveno-beli su očajno ušli u meč, bez rešenja u napadu, sa propustima u odbrani, pa je već u prvoj četvrtini mogao da se nasluti konačni pobednik. A koliko je zapravo Zvezda bila loša na ovom meču, svedoči to što je vodila samo 2:0 na početku duela i nijednom više na gostovanju Valensiji.

Imali su izabranici Dejana Radonjića sve preduslove da se nadaju brejku u Španiji, jer su pre ovog meča ostvarili svih šest evroligaških pobeda protiv Valensije, ali je na taj niz večeras stavljena tačka.

Dominirali su Španci na ovom duelu, pa su već u prvoj četvrtini stekli ogromnu prednost. Nisu crveno-beli mogli da se prepoznaju na ovom meču, pa je Valensija zahvaljujući silnim propustima za tili čas otišla na plus 14.

Znao je Dejan Radonjić da mora pošto-poto da probudi izabranike, međutim to mu nije pošlo za rukom. Valensija je nastavila onde gde je stala u prvoj četvrtini, pa je u drugoj gotovo konstantno imala dvocifrenu prednost.

Otišao je domaćin u jednom trenutku i na plus 17, kada je moglo da se nasluti da do kraja meča Zvezdu čeka brodolom, ali su Beograđani u finišu poluvremena uspeli da uzvrate, pa su se približili na "podnošljivih" minus sedam, što im je omogućilo da se ponadaju pobedi na ovom meču.

Prišli su crveno-beli na minus pet u trećoj četvrtini, pa je nada kod košarkaš Zvezde porasla, ali više od toga izabranici Dejana Radonjića nisu mogli, pa je Valensija u poslednjih 10 minuta ušla ponovo sa dvocifrenom prednošću, budući da je bilo 11 razlike.

To je potpuno "odseklo krila" košarkašima Zvezde, koji su se u poslednjoj četvrtini praktično predali, te nijednog trenutka nisu uspeli da priprete. Najviše što su uspeli je da priđu na 10 poena, ali je odmah nakon toga usledio odgovor Valensije, koja je otišla i na 20 poena razlike.

Na kraju domaćin je slavio sa 91:71, zadao je nove probleme crveno-belima, koji u narednom kolu gostuju madridskom Realu u ponedeljak. Moraće mnogo bolje od ovoga večeras ako žele da pruže dostojniji otpor "kraljevićima".

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA 91:71 (27:15, 22:27, 19:15, 23:14)

Dvorana: "La Fonteta". Igrano bez navijača. Sudije: Boris Rižik, Elijas Koromilas, Are Haliko.

Valensija: Pradilja, Puerto 4, Labejri 16, Van Rosom 6, Tobi 13, Kalinić 14, Vives 5, San Emeterio 6, Vilijams 12, Hermanson 4, Sastre 11, Ferando.

Crvena zvezda: O'Brajant 21, Hol 2, Volden 3, Uskoković, Davidovac 5, Lazić 6, Rit 2, Radanov 9, Dobrić 6, Jagodić-Kuridža 6, Kuzmić, Kolom 11.

EVROLIGA, 20. KOLO

ČETVRTAK

Efes - Himki 99:60
Alba - Milano 70:84
Makabi - Baskonija 91:82

PETAK

CSKA - Barselona 75:88
Zenit - Žalgiris 77:65
Fenerbahče - Panatinaikos 100:74
Bajern - Real 76:81
Olimpijakos - Asvel 63:69
Valensija - Crvena zvezda 91:71

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati