Košarka

Direktno.rs

07. 01. 2021. 08:38 1

Dan kad je Vlade Divac obukao crveno-belo (FOTO)

Naš legendarni košarkaš Vlade Divac ostavio je veliki trag u istoriji Partizana, igrao je zatim u brojnim NBA klubovima, ali će ostati upamćeno da je tokom karijere nastupao i za Crvenu zvezdu. Bilo je to 1999. godine, a debi je ostvario baš na današnji dan.

Naime, zbog "lokauta" u NBA ligi, košarka se preko okeana nije igrala, budući da sindikat igrača i čelnici lige nisu mogli da se dogovore o podeli zarade od oko četiri miljarde evra, pa su brojni košarkaši mogli da se otisnu u Evropu i da igraju u tom međuperiodu.

Tako je Vlade Divac odlučio da početkom 1999. godine zaigra za Crvenu zvezdu, za koju je nastupio dva puta. Debitantski nastup imao je baš 7. januara pre 22 godine, kada su crveno-beli dočekali Žalgiris i na kraju su trijumfovali sa 77:69.

Vlade Divac je na tom meču imao zapažen učinak za crveno-bele, pošto je utakmicu okončao sa 16 poena i osam skokova. Nakon tog duela, odigrao je još jedan, posle čega se vratio u NBA ligu, u redove Sakramento Kingsa.

Inače, kako se navodi, Divac je za povratak u Evropu dobio neverovatnih pola miliona dolara, što će reći da je po utakmici u crveno-belom dresu inkasirao čak 250.000.

Da podsetimo, Divac je karijeru počeo u Slogi iz Kraljeva, zatim je igrao za Partizan, da bi potokom karijeru gradio u NBA ligi, i to u redovima Los Anđeles Lejkersa (u dva navrata), Šarlota i Sakramenta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati