Košarka

Direktno.rs

25. 10. 2020. 13:46 0

DRAMA Mega namučila, ali nije slomila Zvezdu

Mega Sokerbet je mučila Crvenu zvezdu, bila egal sve do samog kraja ali nije imala snage da je i slomi pa su crveno-beli pobedili penal završnici u derbiju petog kola ABA lige 76:73 (24:18, 16:17, 15:18, 21:20). Saša Obradović, trener crveno-belih isključen je u 23. minutu.

Mega je parirala sve do poslednjeg minuta kada su Hol i Davidovac odlepili crveno-bele na 74:70. Mišković je pogodio trojku na šest sekundi pre kraja za 73:74, a zatim je na četiri sekunde pre kraja Lojd stao na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je oba za trijumf 76:73, a Petrušev je promašio trojku za produžetak. Tako je Zvezda stigla mnogo teće do poraza protiv danas odlične Mege koja je posebno dobro igrala u odbrani i pod koševima gde su briljirali centri Filip Petrupev i Marko Simonović.

Zvezda je dobro otvorila meč, povela je 22:12, ali se Mega nije predavala i uspela je do kraja prvce četvrtine da smanji na "minus 6". Druga četvrtina je ponovo bila "kopi pejst" prvoj, Zvezda je trojkama Lojda otišla na plus 14 (32:18), vodila pet minuta pre kraja 34:24, da bi na kraju Petrušpev i Tepić na poluvreme otišli samo sa minus pet (35:40). Megu su u prvom delu održavali sjajni centri Marko Simonović i Filip Petrušev za koje Crvena zvezda uglavnom nije imala spreman odgovor. Zvezda se oslanjala na šut, nisu imali baš dobar procenat ubačenih "trojki", posebno se Lojd ispucavao (tada 6/2).

Mega je igrala čvrstu odbranu i na 41 sekund pre kraja treće deonice povela 53:52. Trener Zvezde Saša Obradović nije bio zadovoljan suđenjem, u 23. minutu je prigovorio Iliji Beloševiću, pa dobio tehničku grešku a zatim i iskjučenje. Zvezda je ipak ušla u poslednju deonicu sa plus dva.

Mega je jurila ka senzaciji, vodila u više navrata sa tri poena razlike, ali su onda kapitalna pojačanja crveno-belih rešila meč. Pre svih Hol, Volden i Lojd koji je i sa nategnutim zglobom na kraju rešio pobednika i bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena.

Mega - Crvena zvezda 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21)

Hala: "Ranko Žeravica". Sudije: Ilija Belošević, Marko Juras, Krunoslav Peić

Mega: Jović, Mišković 6, Smit 6, Petrušev 22, Tepić 8, Kljajević , Simonović 16, Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić.

Crvena zvezda: Ročesti 2, Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati