Košarka

Direktno.rs

10. 09. 2020. 16:21 0

PRVI PUT Borac iz Banjaluke igraće u ABA ligi!

Današnji dan je doneo bitne promene u regionalnom takmičenju, budući da je Primorska odustala od nastupa u ABA ligi, te će njeno mesto zauzeti MZT iz Skoplja, član ABA 2 lige. Umesto makedonskog tima u drugom rangu regionalne lige nastupaće Borac iz Banjaluke, kome će to biti prvi nastup na Jadranu, saznaje Direktno.rs.

Sezona u ABA ligi još nije počela, a već su se dogodili prvi potresi. Danas smo pisali da će predstavnici klubova ABA lige na video konferenciji, najverovatnije u petak ili ponedeljak, pokušati da pronađu rešenje u vezi spora sa beogradskim Partizanom, čiji čelnici ne žele da dozvole da predstavnik FMP-a bude u predsedništvu ABA lige, međutim crno-beli nemaju podršku, pa će pravdu da potraže na Sudu za sportsku arbitražu.

Međutim, nije to jedina situacija koja potresa ABA ligu, pošto će, kako saznajemo, od učešća u elitnom rangu naredne sezone da odustane Primorska iz Kopra, koja je prošle sezone bila hit na Jadranu. Međutim, situacija je ove sezone potpuno drugačija. Primorska je odustala od nastupa u Superkupu Slovenije, tim praktično ne postoji, jer nije počeo ni pripreme, pa će sledeći potez biti odustajanje od ABA lige.

Upražnjeno mesto u ABA ligi popuniće MZT iz Skoplja, član drugog ranga regionalnog takmičenja, koji će se tako vratiti u elitu. A umesto makedonskog predstavnika u Drugoj ABA ligi nastupaće Borac iz Banjaluke, kome će to biti prvi nastup u regionalnom takmičenju.

Inače, Borac iz Banjaluke je u klupskoj istoriji jednom bio šampion Bosne i Hercegovine, što se desilo 2000. godine, osam puta je bio šampion Republike Srpske, dok je devet puta osvajao Kup u RS. Sada će imati priliku da ostvari uspeh i van granica ovog enititeta BiH, pa će se u sezoni punoj izazova boriti za plasman u elitni rang takmičenja ja Jadranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati