Košarka

I. V.

19. 07. 2020. 16:52 0

Prvi Srbin posle 29 godina igraće košarku za Split

Ilija Đoković, košarkaški reprezentativac Srbije, sledeće sezona igraće ABA ligu za bivšeg trostrukog šampiona Evrope! Gotovo tri decenije se čekalo da Split u svoj tim dovede Srbina, a poslednji koji su ostavili trag u velikom hrvatskom klubu bili su Zoran Sretenović, Zoran Savić, trener Božidar Maljković, te Crnogorci Duško Ivanović, Luka Pavićević i Borko Radović.

Život je čudo, a sudbina se često poigrava. Ilija Đoković, momak za primer i čovek koji pre svega voli košarku, reprezentaciju i Srbiju, sledeće sezone će nositi žuti dres Splita.

Bivši igrač čačanskog Borca i u dva navrata FMP-a iz Železnika napravio je istorijski transfer odlaskom u Dalmaciju. Split će tako posle 29 godina imati našeg igrača u svojim redovima.

- Ponosan sam što ću nositi dres nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope, verujem da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba i nametnuti se i novom selektoru Igoru Kokoškovu - bila je prva reakcija Đokovića.

Košarkaš slavnog teniskog prezimena, naišao je na topao doček u gradu mora, fudbala i košarke.

- Dobili smo sjajnog plejmejkera, timskog igrača i reprezentativca. U njega imamo veliko poverenje - reči su trenera Splićana Ivice Skelina.

Đoković je u vreme ere Saše Đorđevića na klupi "orlova" bio uvek na širem spisku reprezantativaca, a osim igre na terenu to je zaslužio jednim predivnim gestom od pre tri godine sa Tajvana.

Tada za univerzitetsku selekciju Srbije poziv je odbilo 27 igrača, da bi 28 - Ilija Đoković, koji je u tome vreme bio na odmoru u Čačku, prihvatio poziv selektora Zorana Todorovića, i to na kakav način!

- Ilija, hoćeš da igraš za Srbiju?

Hoću, šefe, šta treba za zemlju?

- Moramo da idemo na Tajvan, na Univerzijadu. Niko neće, hoćeš li ti?

Hoću, naravno, odmah krećem za Beograd, ali nemam para za autobusku kartu, a i istekao mi je pasoš.

Todorović je brže-bolje poslao novac, a Iliji rekao da ode u toalet, okrene se prema zidu i fotografiše se za pasoš, kako bi iza leđa imao belu pozadinu.

Sve to je uradio Đoković, a kasnije je bio i nosilac igre naše selekcije koja je na Tajvanu zauzela četvrto mesto.

Kao nagradu od tog poteza, a i sjajnih partija, redovno je dobio poziv selektora Đorđevića za najbolji A tim.

- Danas će mi biti čast da igram za ekipu čiji su dres nosili Dino Rađa i Toni Kukoč - ponosno će Đoković.

Rođeni Jagodinac će u Splitu biti pravi naslednik našeg proslavljenog pleja Zorana Sretenovića koji je sa Jugoplastikom bio trostruki šampion Evrope. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati