Košarka

Direktno.rs

24. 02. 2020. 20:54 0

Vanesa Brajant tužila kompaniju za izdavanje helikoptera

Vanesa Brajant, supruga nekadašnjeg NBA igrača Kobija Brajata, koji je poginuo sa njihovom ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi 26. januara u helikopterskoj nesreći kod Los Anđelesa, tužila je kompaniju koja je posedovala i iznajmila helikopter Brajantu.

Ona je tvrdila da avion nije nikada smeo da bude stavljen u toliku opasnost, koja je na kraju završena tragično.

U tužbi se navodi da je Ajsland Ekpresu bilo dozvoljeno letenje samo po vizuelnim pravilima leta, a uslovi na dan nesreće nisu pogodni za takvo letenje. Кao što su mediji izveštavali, magla je bila izuzetno niska, a pilot je bio u zaslepljujućim uslovima pre nesreće.

U tužbi se takođe kaže da je pilot vozio 180 kilometara na sat u gustu maglu i u naglom padu, a takođe se ističe da je pilot, Džordž Zobaian, disciplinovan 2015. godine zbog kršenja minimuma vizuelnih pravila leta i to letom u vazdušni prostor smanjene vidljivosti.

Osim toga u tužbi se tvrdi da helikopter nije bio bezbedan, mada se ne kaže šta je bilo nesigurno. To bi moglo biti osnova za tvrdnju da helikopter nije imao sertifikat za letenje po lošem vremenu.

U tužbi se ne navodi iznos tražene štete, ali Vanesa traži kaznenu odštetu tvrdeći da su pilot i Ajsland Ekpresu bili bezobzirni, a odšteta bi mogla biti višemilionska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati