Košarka

Milan Zarić

16. 02. 2020. 17:26 0

KO ĆE DO TROFEJA? Večiti za "Žućkovu levicu", čin sedmi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana, naš kao što je to bio slučaj u prethodne tri godine ukrstiti koplja u borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća, što će biti njihov sedmi duel za pehar otkako ovo takmičenje nosi ime našeg legendarnog asa.

Crveno-beli su do finala došli nakon kranje dramatične završnice, u kojoj su preko Bilija Berona došli do šanse da posle dve godine vrate "Žućkovu levicu" u svoje vitrine. Jer, slavili su izabranici Dragana Šakote sa 80:79, iako su u poslendji minut ušli sa minus pet. Ali, upravo je tada eksplodirao Beron i sa dve trojke je doneo pobedu Zvezdi.

Sa druge strane, Partizan je nešto lakše došao do šanse da se bori za pehar, pošto je savladao FMP sa 85:77, te se tako četa Andree Trinkijerija izborila za večiti derbi, koji će sedmi put u istoriji Kupa Radivoja Koraća odlučivati o trofeju.

Naime, dva večita rivala su u poslednje tri godine igrali za pehar i u tom periodu je klub iz Humske uspešniji, jer je dva meča rešio u svoju korist. Prošle sezone je slavio sa 76:74 poenima Džoka Lendejla u samoj završnici, dok je godinu dana pre toga za nijansu bio ubedljiviji i trijumfovao je sa 81:75.

Ta dva trijmfa su bila svojevrsna osveta za poraz iz 2017. u "Čairu", kada je Zvezda prilično lako došla do trofeja slaviviši sa 74:64.

Inače, crveno i crno-beli su pre ta tri okršaja još tri puta igrali za trofej. U Kragujevcu je Zvezda bila uspešnija 2013. godine i pobedila je sa 78:69, u duelu koji su obeležili prekidi, pa je meč morao da se nastavi sutradan.

Godinu dana ranije (2012) u Nišu je Partizan bio bolji - 64:51, baš kao i 2009. godine, kada je u Nišu lagano trijumfovao sa 80:65.

Dakle, crno-beli su uspešniji u međusobnim duelima u finalu Kupa Radivoja Koraća, pošto vode sa 4:2 u pobedama, pa ostaje da se vidi hoće li večeras u Nišu povećati bilans u finalnim pobedama ili će se Zvezda radovati i tako posle dve godine posta vratiti na Mali Kalemegdan trofej "Žućkove levice".

SVA FINALA VEČITIH U KUPU RADIVOJA KORAĆA

2009. Partizan - Crvena zvezda 80:65
2012. Partizan - Crvena zvezda 64:51
2013. Crvena zvezda - Partizan 78:69
2017. Crvena zvezda - Partizan 74:64
2018. Partizan - Crvena zvezda 81:65
2019. Partizan - Crvena zvezda 76:74

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati