Košarka

Milan Zarić

21. 11. 2019. 15:13 0

Vlade Đurović za Direktno.rs: Zvezda bez hemije i drugarstva

Košarkaši Crvene zvezde su ponovo izgubili. Sedmi put u Evroligi, ovoga puta od Albe (92:80), a večeras (19 časova) je novi duel, sa Žalgirisom, ponovo u gostima.

Nisu izabranici Andrije Gavrilovića imali nikakvu šansu da izbegnu neuspeh u Berlinu, pošto su tokom celog meča gubili od vicešampiona Nemačke, pa na kraju ni ishod nije mogao da bude bolji. Produbljena je tako kriza tima sa Malog Kalemegdana, crvena lampica odavno gori u redovima srpskog i regionalnog prvaka i samo se dobrim igrama može ugasiti. A njih nikako nema.

Da je Zvezda u teškoj situaciji, svedoče i reči iskusnog trenera Vlada Đurovića, koji je za Direktno.rs govorio o izdanjima crveno-belih.

- Napadi Zvezde su jednolični, protivnici su ih pročitali, pa nikako ne može da se stvori akcija za otvoren šut. Ne znam šta se dešava sa Gistom, ali Kuzmić u ovakvom stanju svakako nije bolji od njega. Može Kuzmić da igra pet, šest minuta, ali posle svega što mu se dogodilo ne može da bude prvi centar. Vidim da se dosta gura lopta pod koš njemu i Odžu, međutim oni ne mogu to da adekvatno izvuku.

Ne štima ni u odbrani, o čemu svedoči podatak da je Zvezda protiv Albe primila 92 poena.

- U defanzivi se pravi malo faulova, moraju košarkaši malo više da poštuju dres, moraju da se bacaju za lopte... Da se razumemo, Zvezda uopšte nema loš tim, nema ni mali budžet. Alba nema veći budžet od crveno-belih, nemaju ni Asvel, Žalgiris, Bajern, Baskonija. Po imenima Zvezda ima sasvim solidan tim i morala je Albu da dobije sa 15 razlike, jer protivnik ima skroman tim. Moralo je bolje, zbog čega su i navijači nestrpljivi.

 

Posle silnih poraza atmosfera među crveno-belima je poljuljana.

- Ekipa nema hemiju, niti vidim da u timu vlada neko drugarstvo. Vidi se iz daljine da košarkaši nisu bogzna kako oduševljeni jedan drugim. Ekipa nije najbolje koncipirana, mnogo igrača konkuriše za jedno mesto u timu, pa jedni na druge gledaju kao na rivale. Akcije nisu izgrađene, mislim da bi mnogo više lopti moralo da ide na Berona, ali da mu se stvori šansa da dođe do otvorenog šuta - istakao je Đurović.

Poseban akcenat je iskusni trener stavio na stil igre koji gaji Andrija Gavrilović.

- Kada je reč o taktici, uopšte mi se ne sviđa to što Davidovac i Simanić igraju na pozicijama krilnog centra, jer za tako nešto nemaju snagu. Svestan sam da Zvezda nema "četvorku" koja može da pogodi sa distance, ali oni ne daju u odbrani ono što se od njih očekuje. Jer, protivnici ih lako probijaju. Bolje je da crveno-beli igraju "pik en pop", jer u ovoj igri Odžo izađe da napravi blok i onda ne stigne da ode pod koš. Verujem da bi bilo uspešnije kada bi Davidovac ili Simanić pravili  prostor Čoviću ili Braunu za otvoren šut.

 

Na kraju, Đurović se osvrnuo na košarkaše dovedene u letnjem prelaznom roku, koja se nisu pokazala kao pojačanja.

- Ni od jednog igrača nije uzeto ono što on objektivno može da pruži. Svi mogu bolje, maksimum nisu dali ni Beron ni Braun, dok od Gista gotovo ništa nije uzeto. Praktično, nijedan igrač nije iskorišćen kako je mogao. Za sada nije pronađena igra za sve te košarkaše - zaključio je Vlade Đurović u razgovoru za Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati