Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 10. 2024. 15:51 0

Ludilo pred meč: Rumuni spremili žestok doček selekciji Kosova

Ludilo pred meč sa selekcijom tzv. Kosova! Upravo ovako izveštavaju rumunski mediji pred utakmicu dva tima sledećeg meseca u Ligi nacija.

Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije oborile su rekord u prvih 30 minuta, pošto je za utakmicu koja će biti igrana na Nacionalnoj areni u Bukureštu prodato čak 5.000 karata. Postoje velike šanse da stadion kapaciteta od 40.000 ljudi bude dupke pun, s tim da će jedan sektor od 3.000 mesta morati da bude prazan, zbog kazne UEFA sa utakmice protiv Litvanije.

Rumunija i tzv. Kosovo redovno se susreću pod okriljem UEFA. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. navijači Rumunije isticali su srpske zastave i transparente "Kosovo je Srbija", što su Albanci shvatili kao provokaciju, pa su u jednom trenutku i napustili teren.

Fudbaleri Rumunije prošli su kroz pravi pakao u septembru, kada su gostovali u Prištini. Bili su brutalni vređani i psovani, čak su ih navijači pljuvali. Organizacija utakmice je bilo skandalozna, a prava je sreća da Rumuni nisu povređeni u totalnom haosu u Prištini.

Albanci su zviždali himni Rumunije, isticali zastave terorističke UČK na tribinama, a bilo je i upada huligana na teren. Jedan od rumunskih fudbalera čak je pogođen flašom. Sve to je toliko razbesnelo Rumune, da su ponizili tzv. Kosovo i slavili sa čak 3:0 (1:0).

Utakmica između Rumunije i tzv. Kosova, u okviru C divizije Lige nacija, biće igrana 15. novembra u Bukureštu, od 20.45 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati