Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 18:41 0

Sledi štrajk fudbalera, ovo je razlog

Fudbaler Mančester sitija Rodri najavio je da su igrači širom Evorpe blizu donošenja odluke o štrajku zbog povećanog broja utakmica.

I u Ligi šampiona ove sezone imamo povećanje broja mečeva, pošto će svaki tim umesto šest u prvoj fazi odigrati osam utakmica.

- Mogu da kažem da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Fudbaler može na najvišem nivou da odigra između 40 i 50 utakmica. Ove godine možda ćemo da odigramo ukupno 70 ili 80 utakmica u svim takmičenjima. To je previše - rekao je Rodri na konferenciji za medije uoči meča sa Interom u prvom kolu Lige šampiona.

Vezista Mančester sitija je istakao da većina igrača ima slično razmišljanje.

- Ako pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje igrača, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora. Mi patimo - dodao je Rodri o mogućnostima štrajka.Zdravlje i odmor igrača je stavio u prvi plan.

- Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvalitetu šoua. Igram bolje kada nisam umoran. Moramo da se brinemo o sebi. Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, moramo da se odmorimo. Drugim rečima, ako se broj utakmica povećava, nivo i kvalitet opadaju - istakao je Rodri.

Ukoliko nekada dođe do smanjivanja broja utakmica, biće zanimljivo ispratiti kako će se to odraziti na zarade klubova i organizacija, odnosno na plate fudbalera.

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće u sredu od 21 čas ekipu Intera u prvom kolu Lige šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati